Αυξηση των Λιμενικων σε ολη τη Θρακη ζητα η Ενωση Προσωπικου Λιμενικου Σωματος Θρακης

Προτεραιότητα η ενίσχυση προσωπικού των Λιμεναρχείων Αλεξανδρούπολης και Πόρτο Λάγους, και κατ’ επέκταση των φυλακίων Φαναρίου και Μαρώνειας

Τις δυνατότητες που υπάρχουν για την αναβάθμιση του Λιμενικού Φυλακίου Μαρώνειας θα διερευνήσει η Ένωση

Την ενίσχυση με προσωπικό τόσο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, όσο και του Λιμεναρχείο Λάγους, καθώς και των Τμημάτων και φυλακίων στην αρμοδιότητά τους, είναι η πρώτη προτεραιότητα του νέου ΔΣ της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης.

Αυτό τόνισαν στις πρόσφατες συναντήσεις τους τόσο με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, όσο και με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Αλεξανδρούπολης Πλοίαρχο Λ.Σ Ευστράτιο Ψυρρά και την Υπολιμενάρχη Αντιπλοίαρχο Λ.Σ Ραλλού Ουζούνογλου.

Με τους δεύτερους συζητήθηκαν και ειδικότερα θέματα για το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, μεταξύ των οποίων και η ανάγκη για την ενίσχυση του Λιμενικού Φυλακίου στη Μαρώνεια στα πρότερα επίπεδα, με προοπτική στο μέλλον να μπορέσει να αναβαθμιστεί.

Νέες αρμοδιότητες, μεγαλύτερες ανάγκες στην Αλεξανδρούπολη

Όπως σημείωσε ο νέος πρόεδρος του Σωματείου κ. Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, σαν νεοκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο, έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα που αφορούν τα μέλη τους, και έχουν προσπαθήσει να τα ιεραρχήσουν ώστε να προσπαθήσουν και να διεκδικήσουν την επίλυσή τους.

Για αυτό και στη συνάντησή τους με τον Υπουργό Ναυτιλίας, παρουσίασαν την ανάγκη ενίσχυσης προσωπικού με αποσπάσεις για τους θερινούς μήνες (Ιούλιο-Αύγουστο-Σεπτέμβριο), την αύξηση των οργανικών θέσεων Αλεξανδρούπολης – Πόρτο Λάγους και την στελέχωση του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Σαμοθράκης από τα επικείμενα συμβούλια έκτακτων μεταθέσεων για Υποστελεχωμένες περιοχές, τα τακτικά συμβούλια και τα συμβούλια τοποθετήσεων Σ.Δ.Λ.Φ., ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η πραγματική δύναμη της Υπηρεσίας και να μπορέσουν να μετατεθούν Συνάδελφοι τους από τη Σαμοθράκη οι οποίοι έχουν κλείσει εις διπλούν και άνω το προβλεπόμενο χρόνο παραμονής, την ώρα που παρά την ενίσχυση της το τελευταίο διάστημα, υπολείπεται ακόμα της οργανικής της δύναμης κατά δεκαοκτώ στελέχη.

Ειδικά για το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε πως με την αναβάθμιση του στρατηγικού ρόλου του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, ως κόμβου ενέργειας με την κατασκευή και λειτουργία του σταθμού Υγροποιημένου Αερίου FSRU και την ανανέωση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας για πέντε έτη, αυξάνονται και οι απαιτήσεις για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Άλλωστε τόσο το Τμήμα στη Σαμοθράκη όσο και το Λιμεναρχείο της Αλεξανδρούπολης, παλιότερα έχουν βρεθεί στην αιχμή των μεταναστευτικών ροών, και είναι πιθανό να βρεθούν ξανά.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ζητούν την αύξηση των οργανικών θέσεων στα Λιμεναρχεία της Θράκης. για παράδειγμα το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης έχει 99 οργανικές, και θέλουν να φτάσουν περίπου 150.

Χρήζουν ενίσχυσης τα φυλάκια σε Φανάρι και Μαρώνεια

Να θυμίσουμε πως αυτές οι θέσεις καλύπτουν και τα Λιμενικά Φυλάκια, όπως αυτό της Μαρώνειας, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει 5 στελέχη από το Κεντρικό Λιμεναρχείο (κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το Λιμενικό Φυλάκιο Φαναρίου, που υπάγεται στο Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγους).

Επειδή αυτά τα δύο φυλάκια καλύπτουν όλη τη Ροδόπη, έχουν γίνει συζητήσεις και παλιότερα για την αναβάθμισή τους.

Ειδικά για τη Μαρώνεια, που αυτή τη στιγμή είναι η μοναδική αστυνομική αρχή στην περιοχή, ο κ. Ιωαννίδης τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό που υπάρχει, γιατί εκτελούν αστυνομικά καθήκοντα πάσης φύσεως, αλλά και ελέγχει την αλιευτική δραστηριότητας σε Μαρώνεια και Ίμερο.

Με την αυξημένη τουριστική δραστηριότητα στις ακτές της Ροδόπης, είναι επιτακτική και απαραίτητη η παρουσία του Λιμενικού Σώματος σε αυτή, για αυτό και η Ένωση θέλει να ενισχυθούν αρχικά οι κεντρικές λιμενικές αρχές, και σε δεύτερο χρόνο, να δουν τι προϋποθέσεις έχει το Λιμενικό Φυλάκιο Μαρώνειας για να μετεξελιχθεί σε Λιμενικό Σταθμό ή Τμήμα, κάτι που όμως, επισήμανε, δεν θα γίνει άμεσα.

Και αυτό γιατί θα πρέπει να προηγηθεί η στελέχωση, αλλά και να υπάρχουν οι κτιριακές προϋποθέσεις για τη λειτουργία του Σταθμού, για αυτό και επιθυμούν να κάνουν συναντήσεις τόσο με το αρμόδιο Λιμενικό Ταμείο όσο και με το Δήμο Μαρωνείας Σαπών, ώστε να δουν ποιες είναι οι δυνατότητες, τι προϋποθέσεις υπάρχουν για την αναβάθμισή του.

Προτεραιότητά τους πάντως είναι η αύξηση των οργανικών θέσεων, που θα ανοίξουν το δρόμο και για τα υπόλοιπα που σχεδιάζονται, με τον κ. Ιωαννίδη να τονίζει πως στόχος τους είναι να ενισχυθεί η Αλεξανδρούπολη που αυτή τη στιγμή βλέπει τις αρμοδιότητές της υπηρεσίας να αυξάνονται δραματικά, και στη συνέχεια θα κινηθούν προς τη Μαρώνεια και το Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγους, καταγράφοντας τα ρεαλιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες της περιοχής μας προκειμένου να επεξεργαστούν από την Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.