Αυξησεις μισθων και στηριξη απεναντι στην ακριβεια ζητησαν εργαζομενοι Δημοσιου και Ιδιωτικου Τομεα

Κινητοποίηση στην Κεντρική πλατεία της Κομοτηνής με αφορμή το ύψος του κόστους διαβίωσης

Με συμμετοχή αρκετών εργαζομένων και όχι μόνο, σημαντικότερη από αυτή της προηγούμενης περιόδου, πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση για την ημέρα της Γενικής Απεργίας στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

Στην απεργιακή κινητοποίηση, στην οποία κάλεσε η ΑΔΕΔΥ και αρκετά πρωτοβάθμια σωματεία της, όπως των εκπαιδευτικών, των ΟΤΑ κ.α. καθώς και η ΕΝΙΔΥΚ, μαζί με συλλόγους γυναικών, φοιτητών, αλλά και συνταξιούχων.

Ανάμεσα στα αιτήματα της κινητοποίησης ήταν να ληφθούν μέτρα για το συνεχώς αυξανόμενο κόστος διαβίωσης, από την ενέργεια μέχρι τα τρόφιμα, αλλά και η αύξηση των μισθών τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, όπου, όπως τόνισαν οι εκπρόσωποί του, δεν έχει υπάρξει καμία αύξηση εδώ και 12 χρόνια, παρά μόνο μειώσεις, που φτάνουν το 40%, λόγω και της περικοπής των δώρων.

Την ίδια ώρα κατήγγειλαν την κυβέρνηση της ΝΔ, που δεν παρεμβαίνει στα υπερκέρδη και δεν μειώνει τη φορολογία σε καύσιμα και βασικά είδη.

Για αυτό και ζήτησαν να μπει τέλος στην πολιτική αυτή, ενώ υπήρξαν και αιτήματα για την ενίσχυση των υπηρεσιών και των σχολείων με προσωπικό, αλλά και να σταματήσει η επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Από την πλευρά της ΕΝΙΔΥΚ τονίστηκε πως πρέπει να επανέλθουν οι Συλλογικές Συμβάσεις, προσθέτοντας πως δεν συμβιβάζονται με μισθούς και μεροκάματα που δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες.

Απορρίπτουν δε αυτούς που καλούν για νέες θυσίες για να μην θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά ζήτησαν γενναίες μειώσεις στη φορολογία των λαϊκών στρωμάτων και στήριξή τους για τη δύσκολη αυτή περίοδο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.