«Αυξανονται και πληθυνονται» τα συμμετεχοντα σχολεια της γιορτης για τις παραδοσιακες ποικιλιες του Πελιτι

Μαθητές 25 σχολείων «έβαλαν το χεράκι τους» για την εκδήλωση του ερχόμενου Σαββάτου

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2018 και ώρα 17.00 η Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι (τοπική ομάδα Κομοτηνής), η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, τα Δημοτικά Σχολεία 9ο, 2ο, 4ο, 6ο, 7ο, 12ο Κομοτηνής, Ξυλαγανής, Φαναρίου, τα Νηπιαγωγεία 3ο, 6ο, 9ο, 11ο Κομοτηνής, τα Μειονοτικά Σχολεία 2ο, 3ο, 4ο Κομοτηνής, Δοκού, Πελεκητής, Κύμης & Τυχηρού, το Γυμνάσιο Νέας Καλλίστης, τα σχολεία ΕΕΕΕΚ, ΣΔΕ, ΔΙΕΚ Κομοτηνής και οι σύλλογοι Περπατώ και ΑμΕΑ Άγιοι Θεόδωροι διοργανώνουν την 18η εκδήλωση για τις παραδοσιακές ποικιλίες στην πόλη της Κομοτηνής.
 
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ζωντανή μουσική από τη σχολή «Νότα» του Χρήστου Χατζόπουλου και δρώμενα για παιδιά. Θα συνεχίσει με σύντομη ενημέρωση για την αξία των παραδοσιακών ποικιλιών, της γόνιμης γης, της οικοαυτάρκειας και εν συνεχεία θα μοιραστούν φυντάνια λαχανικών από παραδοσιακές ποικιλίες που ετοίμασαν οι μαθητές των σχολείων και η τοπική ομάδα της εναλλακτικής κοινότητας Πελίτι Κομοτηνής.
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του θερινού θεάτρου Κομοτηνής ΔΗΠΕΘΕ (απέναντι από το παρκάκι της Περιφέρειας) και διοργανώνεται υπό την αιγίδα και τη χορηγία του Δήμου Κομοτηνής.
 
Οι διοργανωτές παρακαλούν τους ενδιαφερόμενους να έχουν μαζί τους κουτί ή σακούλα για τη μεταφορά των φυτών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.