Αυτοσχεδιος σκουπιδοτοπος στο κεντρο του Ιμερου

Πληθώρα σκουπιδιών και ένα «ταιριαστό» στην εικόνα κιόσκι συνθέτουν τον χώρο του Μνημείου των Πεσόντων στο κέντρο του οικισμού

Η αλήθεια είναι ότι δεν διακρινόμαστε ως λαός για τα περιβαλλοντικά μας αισθήματα, γεγονός από το οποίο δεν ξεφεύγουμε ούτε σε τοπικό επίπεδο.

Και η εικόνα που αντίκριζε κάποιος επισκεπτόμενος ή διερχόμενος από τον Ίμερο το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε μόνο ενισχυτικά σε αυτήν την παραδοχή μπορεί να λειτουργήσει.

Πληθώρα σκουπιδιών διάσπαρτα σε όλον τον χώρο…

Τι απεικονίζουν οι εικόνες αυτές; Όπως μπορεί κανείς να δει από το φωτογραφικό υλικό, στο κέντρο του οικισμού, που ειδικά κατά τους θερινούς μήνες αποτελεί πόλο έλξης και φιλοξενούμενων αλλά σίγουρα αποτελεί τόπο στάσης διερχόμενων προς την παραλιακή ζώνη του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, είδαμε σκουπίδια σκουπίδια και … σκουπίδια.

Έναν αρκετά μεγάλο όγκο σκουπιδιών, διάσπαρτων  στον χώρο πίσω από το Μνημείο των πεσόντων, στο κέντρο του οικισμού, όλων των ειδών, πλαστικά, μεταλλικά κουτάκια, χαρτιά κ.ο.κ. και μάλιστα λίγα μέτρα από δύο κάδους οι οποίοι βρίσκονται τοποθετημένοι ακριβώς μπροστά από το μνημείο.

…και το σπασμένο σε πολλά σημεία κιόσκι συνθέτουν την εικόνα στο κέντρο του οικισμού

Την εικόνα των διάχυτων σκουπιδιών συμπληρώνει και το σπασμένο σε πολλά σημεία κιόσκι, συνθέτοντας μια εικόνα ταιριαστή μεν με τα σκουπίδια, άκρως αταίριαστη όμως τόσο με την σημασία του μνημείου, όσο και την ομορφιά του οικισμού που φιλόξενος είναι, και σε επίπεδο «εικόνας», συνήθως.

Ας ελπίσουμε ότι οι εικόνες αυτές αποτελούν εξαίρεση στον «κανόνα» του Ιμέρου και οι αρμόδιες αρχές, ο Δήμος αλλά και οι ίδιοι οι κάτοικοι να φροντίσουν για την μη επανάληψή τους.

Και μάλιστα τα σκουπίδια αυτά βρίσκονται διάσπαρτα στον χώρο δίπλα από το Ηρώο των πεσόντων… και λίγα μέτρα από τους κάδους σκουπιδιών και ανακύκλωσης

Άλλωστε ο καιρός ανοίγει, η κίνηση θα αρχίσει να αυξάνεται και μάλιστα δεδομένων και των συνθηκών του lockdown ήδη βαίνει αυξημένη, καθώς οι παραθαλάσσιες περιοχές αποτελούν πόλο έλξης ντόπιων αλλά και επισκεπτών κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ας διαφυλάξουμε την ομορφιά του τόπου μας πρώτοι εμείς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.