Αυτοψια του ΕΛΓΑ στα χωραφια των πληγεντων αγροτων στον Δημο Μαρωνειας Σαπων

Ο Δήμος Μαρώνειας-Σαπών έχει θέσει στην απόλυτη προτεραιότητά του τα ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα

Στα χωράφια του Δήμου Μαρώνειας Σαπών που επλήγησαν από τις ακραίες καιρικές συνθήκες βρέθηκαν στελέχη του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων μετά από πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, ο Δήμος Μαρώνειας Σαπών έχει θέσει στην απόλυτη προτεραιότητά του τα ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα.
 
Ο Δήμος παρακολουθεί στενά τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκαλέσει στους αγρότες του Δήμου οι ακραίες συνθήκες που επικράτησαν το καλοκαίρι και οι έντονες προσβολές. Ως αποτέλεσμα, είχαν προκληθεί καταστροφές και κατά συνέπεια μείωση του αγροτικού εισοδήματος σε εκατοντάδες οικογένειες του τόπου μας.
 
Μετά από συνάντηση με τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ την προηγούμενη εβδομάδα και σχετικό αίτημα του Δημάρχου, κ. Γιάννη Σταυρίδη επισκέφθηκε το Δήμο ο αναπληρωτής προϊστάμενος και εκτιμητής του ΕΛΓΑ Θράκης, κ. Δημήτρης Πανταζής, ο οποίος πραγματοποίησε επισκέψεις στους αγρότες. Τον κ. Πανταζή συνόδευε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκορδοπαραγωγών Ξυλαγανής, κ. Γιάννης Στογιαντσάκης.
 
Από το ΕΛΓΑ επιβεβαιώθηκε το μέγεθος της ζημιάς στα χωράφια ενώ οι σχετικές εκτιμήσεις θα σταλούν στην Αθήνα και θα ληφθούν υπόψη τόσο στην αναζήτηση αποζημιώσεων όσο και στην καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος την άνοιξη .
 
«Ο Δήμος στέκεται δίπλα στους αγρότες αναδεικνύοντας το πρόβλημα αρμοδίως πιέζοντας ώστε να μην χάσουν επιπλέον εισόδημα, το οποίο θα είναι καταστροφική εξέλιξη σε μία εποχή κρίσης και δυσπραγίας», ανέφεραν οι αρχές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.