Αυτοπροσωπα η εγγραφη των νεων φοιτητων της μειονοτητας και φετος

Θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν οι εγγραφές των επιτυχόντων μαθητών της μειονότητας που πέρασαν με την ποσόστωση στα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας σύμφωνα με σχετική ενημερωτική ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μουσταφά Μουσταφά.
 
Όπως επισημαίνει ο κ. Μουσταφά, οι εγγραφές θα γίνονται αυτοπρόσωπα και όχι ηλεκτρονικά ενώ οι εγγραφόμενοι της εν λόγω κατηγορίας θα πρέπει να προσκομίσουν και το έγγραφο το οποίο αποδεικνύει ότι είναι μέλη της μειονότητας.
 
Αναλυτικά ο κ. Μουσταφά αναφέρει στην ανακοίνωσή του:
 
«Οι εγγραφές για τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων άρχισαν στις 5 Σεπτεμβρίου 2016. Προς το παρόν το ηλεκτρονικό σύστημα δεν ανοίγει για τους επιτυχόντες μαθητές της μειονότητας που έκαναν χρήση της ποσόστωσης.
 
Οι εγγραφές των παιδιών που μπαίνουν με την ποσόστωση θα γίνουν την ερχόμενη βδομάδα, αυτοπρόσωπα και όχι ηλεκτρονικά. Αποτελούν ειδική κατηγορία και πρέπει να προσκομίσουν το έγγραφο, το οποίο αποδεικνύει ότι είναι μέλη της μειονότητας. Τις επόμενες μέρες θα βγει σχετικό δελτίο τύπου με τις ημερομηνίες εγγραφής τους. Έχει ληφθεί μέριμνα οι εγγραφές να ολοκληρωθούν πριν ξεκινήσει η διαδικασία των μετεγγραφών.
 
Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου θα φροντίσουν ώστε από του χρόνου να βρεθεί λύση και οι εγγραφές να γίνονται ηλεκτρονικά και για τα παιδιά που κάνουν χρήση της ποσόστωσης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.