Αυτονομη Παρεμβαση Υγειονομικων Ροδοπης: «Απαιτουμε δωρεαν συνταγογραφουμενα μοριακα PCR Test για ολους»

«Έχει δημιουργηθεί ένα χάος που δεν αρμόζει σε πολιτισμένη χώρα»

Την παρέμβαση της πολιτείας ώστε να μπει τάξη και να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του σχηματισμού ουρών για τη διενέργεια μοριακών ελέγχων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες ζητά η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών Ροδόπης. Η συνδικαλιστική παράταξη προτείνει μια σειρά μέτρων όπως η συνταγογράφηση των PCR test.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η παράταξη επισημαίνει πως «η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα η οποία ακολουθεί τη μεγάλη διασπορά της μετάλλαξης Ο, έχει οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση των αναγκών για το διαγνωστικό έλεγχο μέσω PCR» για να προσθέσει πως «τα τεστ αντιγόνων (rapid test) για τον SARS-CoV-2 είναι λιγότερο ευαίσθητα στην νέα μετάλλαξη, όπως προειδοποίησε ο αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και όπως παρατηρούμε οι υγειονομικοί και στην πράξη. Αυτό σημαίνει πως ενδέχεται να δίνουν ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα, ακόμη κι αν κάποιος ή κάποια έχει μολυνθεί από την Ο».

Η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών Ροδόπης σημειώνει πως «οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας με ουρές ανθρώπων να περιμένουν έξω από κέντρα υγείας και νοσοκομεία, προκειμένου να γίνει μοριακός έλεγχος, τα ραντεβού που έχουν εξαντληθεί, η πρόσβαση μόνο στους έχοντες και έχουσες ΑΜΚΑ, το δυσβάσταχτο κόστος του τεστ στον ιδιωτικό τομέα αλλά και η απεγνωσμένη παρουσία του κόσμου στα τμήματα των επειγόντων περιστατικών προκειμένου να διαγνωστούν, έχουν δημιουργήσει ένα χάος που δεν αρμόζει σε πολιτισμένη χώρα» ξεκαθαρίζοντας πως «αυτές οι απαράδεκτες καταστάσεις πρέπει να σταματήσουν για όλους τους ασθενείς».

Για την ανατροπή αυτής της κατάστασης η Αυτόνομη Παρέμβαση Υγειονομικών Ροδόπης απαιτεί:

  • Συνταγογράφηση του PCR test όπως ακριβώς γίνεται με κάθε άλλη διαγνωστική εξέταση.
  • Άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσωπικό προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέλθει στην επείγουσα αυτή συνθήκη.
  • Επιστροφή των συναδέλφων που τέθηκαν σε αναστολή, μέσα σε ένα ασφαλές και ελεγχόμενο πλαίσιο και αναλογική καταβολή του υγειονομικού βοηθήματος, μιας και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους το πρώτο 8μηνο του 2021 και με το παραπάνω, αφήνοντας μέσα χιλιάδες μέρες κανονικών αδειών και χιλιάδες εργατοώρες δεδουλευμενων ρεπό!
  • Πλαφόν στο κόστος του PCR test στα ιδιωτικά.
  • Εξασφάλιση της δυνατότητας διαγνωστικού ελέγχου και στους συμπολίτες μας που δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ.

«Είναι αδιανόητο να υπάρχουν τέτοιου είδους ανισότητες στην πρόσβαση των ανθρώπων στις υπηρεσίες υγείας σε κατάσταση πανδημίας. Επιτέλους εν ονόματι της πανδημίας, ας σταματήσει αυτό το απίστευτο deal με ιδιωτικά συμφέροντα, τόσο των εργαστηρίων όσο και των αποστειρωμένων ιδιωτικών κλινικών, εποφθαλμιώντας στην υπόλοιπη νοσηρότητα της κοινότητας» τονίζει η συνδικαλιστική παράταξη κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.