Αυστηροτερα μετρα και προστιμα για τα καταστηματα διασκεδασης

Μετά την έκρηξη των κρουσμάτων την Τρίτη

Έκτακτες ανακοινώσεις πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας  Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την «έκρηξη» των κρουσμάτων, που έφτασαν τα 1.797

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό του συνωστισμού στη νυχτερινή διασκέδαση, ώστε να μην γίνονται μπαρ και άλλα καταστήματα εστίες υπερμετάδοσης.

Έτσι από την Πέμπτη 8 Ιουλίου όλοι οι χώροι θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους, και τους υγειονομικούς κανόνες για να αποφευχθεί ο συνωστισμός που έχουν ορίσει τα αρμόδια υπουργεία

Σε περίπτωση παράβασης η ποινή θα είναι πρόστιμο 5.000 ευρώ και σφράγισμα για 7 ημέρες. Σε περίπτωση νέας παράβασης το πρόστιμο θα είναι πιο βαρύ (10.000 ευρώ) και σε ενδεχόμενη 3η παράβαση θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας του καταστήματος.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως στην σχετική ΚΥΑ που θα εκδοθεί άμεσα προβλέπεται η επιβολή των εν λόγω διοικητικών κυρώσεων και εκ των υστέρων σε περίπτωση που αποδεικνύεται από σχετικό υλικό.

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς απεύθυνε αυστηρή προειδοποίηση για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων, παράλληλα με έκκληση για εμβολιασμό, τόσο στους νεότερους, όσο και στους μεγαλύτερους.

Επισήμανε δε πως υπάρχουν διαθέσιμα δεκάδες χιλιάδες ραντεβού, ενώ υπενθύμισε πως οι νέοι και οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί, μπορούν να προμηθευτούν σελφ τεστ.

Ήδη στο τραπέζι, από την προηγούμενη εβδομάδα, έχουν πέσει προτάσεις να επεκταθούν και στις μετακινήσεις από νομό σε νομό τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν ήδη για τις μετακινήσεις στα νησιά, δηλαδή υποχρεωτικά τεστ για τους μη εμβολιασμένους, όμως αυτό ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.