Αφισες, αποφαγια, αποτσιγαρα και… προφυλακτικα

Ο εκλογικός μαραθώνιος για τα τμήματα του Δ.Π.Θ. της Κομοτηνής ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, λίγες ώρες μετά από το κλείσιμο της κάλπης, αλλά ένας νέος μαραθώνιος για τις καθαρίστριες των εγκαταστάσεων της Παλιάς Νομικής ξεκινούσε από νωρίς χθες το πρωί. Νικητές και χαμένοι των εκλογών, μπορεί να υποδέχτηκαν το αποτέλεσμα με διαφορετικά συναισθήματα και αντιδράσεις, αλλά όταν ήρθε η ώρα να αποχωρήσουν από τους χώρους που χρησιμοποίησαν ως εκλογικά τμήματα, αμφότεροι φαίνεται ότι λησμόνησαν κάτι. Να αποκαταστήσουν την τάξη και να καθαρίσουν τις αίθουσες, τους διαδρόμους και τους τοίχους του κτιρίου, ώστε να παραδοθεί σε χρήση άμεσα την επόμενη μέρα.

Αντ’ αυτού, οι καθαρίστριες που έφτασαν το πρωί της Πέμπτης στις εγκαταστάσεις της Παλιάς Νομικής βρέθηκαν αντιμέτωπες με μια δυσάρεστη έκπληξη. Εκατοντάδες αφίσες των φοιτητικών παρατάξεων παρέμεναν κολλημένες στους τοίχους, στις πόρτες και στις τζαμαρίες του κτιρίου. Αποφάγια, αποτσίγαρα, καφέδες και ποτά αφημένα στο πάτωμα και στα τραπεζάκια. Ακόμη και χρησιμοποιημένα προφυλακτικά μάλιστα βρήκαν οι καθαρίστριες στο δεύτερο όροφο της Ιστορίας Εθνολογίας.

Στο ίδιο έργο θεατές καθαρίστριες, φοιτητές, υπάλληλοι και διοίκηση

Για να «κατέβουν» όλες οι τοιχοκολλημένες αφίσες και για να καθαριστεί το σύνολο των αιθουσών και των διαδρόμων, απαιτήθηκαν αρκετές ώρες δουλειάς από τις καθαρίστριες. Στο έργο τους βέβαια συνέδραμαν πολλοί φοιτητές, αλλά και υπάλληλοι. Στο ίδιο έργο θεατής βρέθηκε ξανά και ο πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας, κ. Κωνσταντίνος Χατζόπουλος, που τους προηγούμενους μήνες είχε αντιδράσει έντονα σε παρόμοιες καταστάσεις, που δημιουργούσαν οι φοιτητές στις εγκαταστάσεις του τμήματός του, μετά από τέλεση εκδηλώσεων και πάρτι. Οι εκκλήσεις του τότε, τόσο προς τους φοιτητές, όσο και προς τη διοίκηση του Δημοκριτείου, αποδείχτηκε ότι τελικά δεν έπιασαν τόπο.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι αυτή τη φορά δεν προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές, όπως είχε συμβεί παλαιότερα με τα φοιτητικά πάρτι. Εξαίρεση αποτελεί το γεγονός ότι σε κάποιους τοίχους προκλήθηκαν φθορές από την αφισοκόλληση και από την τοποθέτηση πανό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.