Αφηνοντας τα μουσικα τετραδια να ανοιξουν

Έξι σχολεία της Κομοτηνής θα ξεδιπλώσουν τις μουσικές τους σελίδες στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Να φέρει πιο κοντά τόσο το κοινό όσο και τους μαθητές στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής θέλει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, μέσα από τη μουσική εκδήλωση «Τα μουσικά τετράδια ανοίγουν», που θα λάβει χώρα στο  Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στις 19.00.
 
Περίπου εκατό μαθητές από το 1ο, 2ο, 3ο και 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, το Μειονοτικό Γυμνάσιο/Λύκειο και από το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής θα ενώσουν τις δυνάμεις τους παίζοντας και τραγουδώντας μουσική από Συνθέτες όπως Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Σαββόπουλος, Λοΐζος, Μαρκόπουλος, Χατζηνάσιος, Λεοντής, Παπακωνσταντίνου, Αρβανιτάκης, Βαρελάς, μαζί με παραδοσιακά τραγούδια.
 
Τους μαθητές και τις μαθήτριες θα συντονίσουν οι εκπαιδευτικοί Άννα Γακίδου, Ζαχαρίας Ζαχούλης, Ηλίας Ιωαννάκης, Μεχμέτ Μουσταφά, Χρήστος Ναλμπάντης, Γιώργος Πενέτης.
 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει, σημείωσε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Μαίρη Κοσμίδου, ένα επιμορφωτικό δρώμενο για το κοινό, που θα γνωρίσει τι είναι ένα Μέγαρο Μουσικής, και πως παρακολουθούμε και συμπεριφερόμαστε σε ένα τέτοιο χώρο.
 
«Είναι το άνοιγμα της κοινωνίας προς το σχολείο, για να αγκαλιάσει αυτό που το σχολείο θέλει να δείξει» σημείωσε η κ. Κοσμίδου, που τόνισε πως η εκδήλωση αποτελεί ένα κάλεσμα και ένα αντάμωμα σε ένα μουσικό γεγονός που θεωρεί πως πρέπει να αγκαλιάσει η κοινωνία, ώστε να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή.
 
Τα παιδιά, σημείωσε είναι ενθουσιασμένα για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση και την αγκάλιασαν πραγματικά, δουλεύοντας μέχρι την τελευταία στιγμή για να κάνουν το πρόγραμμα το καλύτερο δυνατό. Για αυτό και κάλεσε όλους τους συμπολίτες μας να μοιραστούν αυτό τον ενθουσιασμό και να ανταμείψουν με τη συμμετοχή τους αυτή την προσπάθεια των παιδιών. 

Πολυσήμαντη η εκδήλωση 

Αυτή η εκδήλωση είναι πολυσήμαντη, ανέφερε, μιας και είναι η πρώτη μετά από αυτή που σήμανε την επαναλειτουργία του Μεγάρου. Για αυτό θέλουν να μάθουν τα παιδιά των σχολείων αυτό τον χώρο, να τον επαναξιολογήσουν, να τον εκτιμήσουν και να γίνει κτήμα η μουσική παιδεία σε όλους αυτούς τους μαθητές, που θα συνεχίσουν να την κουβαλούν στο μέλλον, αλλά και να διδαχθούν οι ενήλικες αυτό που μαθαίνουν τα παιδιά μέσα στο σχολείο.
 
«Θέλουμε να αναπτύξουν σε αυτό το χώρο τα παιδιά τις δεξιότητές τους» σημείωσε, ώστε να αναπτύξουν τη μουσική αλλά και κάθε άλλου είδους παιδεία που μπορεί να έρθει, τόσο μέσα από τα εικαστικά στην είσοδο του Μεγάρου όσο και από διάφορες παρεμβάσεις.
 
Μάλιστα η κ. Κοσμίδου ανέφερε πως έχει εκφραστεί επιθυμία τόσο από τα παιδιά του γειτονικού στο Μέγαρο 4ου γυμνασίου, όσο και τους μαθητές του μουσικού, να υιοθετήσουν χώρους, τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς. Για αυτό και θεωρεί πως μέσα τον επόμενο χρόνο θα δούμε πολλές πρωτοβουλίες σχολείων, απέναντι σε αυτό που έχει δώσει η κοινωνία, που θεωρεί πως θα είναι άδικο να παραμεληθεί και να μην αγκαλιαστεί από τη μαθητική κοινότητα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.