Αφιερωμενη στην Ειρηνη η φετινη Χριστουγεννιατικη γιορτη της ΧΕΝ Κομοτηνης

Μέλη, εθελοντές αλλά και φίλοι της οργάνωσης αντήλλαξαν δώρα ευχόμενοι έναν κόσμο χωρίς βία, διακρίσεις και πολέμους

Θεσμό αποτελεί πλέον η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΧΕΝ Κομοτηνής, η οποία έλαβε χώρα και φέτος και συγκεκριμένα την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, στο υπόγειο της Λέσχης Κομοτηναίων.

Η ανταπόκριση των μελών, φίλων αλλά και εθελοντών της ΧΕΝ ήταν και φέτος θερμή, γεγονός καθόλου τυχαίο μιας και η γιορτή αυτή αποτελεί και ευκαιρία συνάντησης αλλά και ανταλλαγής ευχών με την αφορμή των εορταστικών ημερών, για όλους.

Κάθε χρόνο η γιορτή έχει μια ξεχωριστή θεματική που αφορά σε θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν το τοπικό, εθνικό αλλά και παγκόσμιο γίγνεσθαι. Το φετινό θέμα λοιπόν δεν θα μπορούσε όπως εξήγησε η πρόεδρος της ΧΕΝ Κομοτηνής κ.Άννα Μακρίδου, να είναι διαφορετικό από αυτό της ειρήνης, για την οποία η ομάδα βιβλίου ανέγνωσε κείμενα τα οποία και πλαισίωσε με μουσική και απαγγελία. Με στόχο, πέραν όλων των άλλων, να ευαισθητοποιήσουν άπαντες τους παρευρισκομένους αλλά και να τονίσει τους σκοπούς της εθελοντικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων είναι η δημιουργία ενός κόσμου, χωρίς βία, διακρίσεις και πολέμους.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής πραγματοποιήθηκε και λαχειοφόρος αγορά, ενώ τα μέλη αντήλλαξαν ευχές και δώρα.

Στο κομμάτι των ευχών, εκ μέρους της οργάνωσης, η κ. Μακρίδου ευχήθηκε «να είναι περιττή η προσπάθειά μας να ευαισθητοποιούμε για το ζήτημα της Ειρήνης αλλά και μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν ιδιαίτερα τις γυναίκες». Για να υπενθυμίσει πως παρά το γεγονός ότι θεωρητικά η χώρα μας έχε κάνει βήματα μπροστά στην αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών, και φέτος αυξήθηκαν τόσο οι γυναικοκτονίες όσο και τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών, όπως «είδαμε και δεκάδες περιπτώσεις συστηματικής καταπάτησης των δικαιωμάτων των γυναικών παρά τον δρόμο που ως χώρα έχουμε διανύσει».

«Ελπίζουμε κάποια στιγμή να μην χρειάζεται τόση προσπάθεια και τόσος αγώνας για πράγματα που είναι αυτονόητα για τις γυναίκες» πρόσθεσε ευχόμενη Χρόνια Πολλά και καλές γιορτές σε όλον τον κόσμο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.