Αφιερωμενη στη μαχη κατα του κορωνοιου η φετινη Παγκοσμια Ημερα Ερυθρου Σταυρου

Οι εθελοντές του γιορτάζουν χορεύοντας στους ρυθμούς του «Jerusalema», στέλνοντας το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού Ερρίκου Ντυνάν, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας πως αυτή η δύσκολη περίοδος που βιώνουμε όλοι μας φτάνει πλέον προς το τέλος της.

Oι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού επέλεξαν να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου χορεύοντας στους ρυθμούς του τραγουδιού «Jerusalema», στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο το δικό τους μήνυμα στήριξης στον κόσμο που περνάει δύσκολα λόγω της πανδημίας.

Στο μήνυμά του ο πρόεδρος του ΕΕΣ Αντώνης Αυγερινός αφιερώνει τη μάχη τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, (την 8η Μαΐου) στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Χειροκροτούμε δυνατά για να στηρίξουμε, ενδυναμώσουμε και ευχαριστήσουμε θερμά, τους εθελοντές και τους εργαζόμενους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για το τόσο σημαντικό έργο που προσφέρουν από την πρώτη στιγμή της κρίσης, αφανείς ήρωες και αρωγοί στην προσπάθεια της Πολιτείας.

Με το παράδειγμα τους ενδυναμώνουν την κοινωνική συνοχή και κοινωνική αλληλεγγύη αλλά και ενεργοποιούν την κοινωνία των πολιτών ώστε με πράξεις αλληλεγγύης και αλτρουϊσμού να αντιμετωπιστούν, οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που απειλούνται με περιθωριοποίηση και κοινωνικό αποκλεισμό» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Δίνουνε όλοι τους δυναμικό παρόν, στην αντιμετώπιση των καθημερινών πολλαπλών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας. Τους θαυμάζουμε και τους χειροκροτούμε δυνατά προκειμένου το χειροκρότημά μας να ακουστεί σε κάθε γωνιά του κόσμου σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και συμπαράστασης» καταλήγει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.