Αεροψεκασμος για τα κουνουπια αυριο στη Ροδοπη

Στις ευρύτερες περιοχές πέριξ Βιστωνίδας, Ισμαρίδας-Ιμέρου

Αεροψεκασμός προνυμφοκτονίας στα φυσικά υγροτοπικά συστήματα της ΠΕ Ροδόπης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιουνίου στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών που εφαρμόζει η Περιφέρεια ΑΜΘ.

Ο αεροψεκασμός θα γίνει συγκεκριμένα στις ευρύτερες περιοχές πέριξ Βιστωνίδας, Ισμαρίδας-Ιμέρου, από τις 6.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι.

Παρακαλούνται να μην κυκλοφορούν στο φυσικό περιβάλλον των παραπάνω περιοχών, άνθρωποι και ζώα κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης του ψεκασμού για λόγους καθαρά προληπτικούς.

Επισημαίνεται ότι η εφαρμογή δεν θα γίνει σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο κατά την εκτέλεση της πτήσης από και προς τις περιοχές εφαρμογής ενδέχεται το ελικόπτερο να διέλθει κοντά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Να σημειωθεί ότι η εφαρμογή θα γίνει:

  • με ευθύνη του ανάδοχου φορέα (ASNF Αεροεφαρμογές ΙΚΕ).
  • με χρήση ελικοπτέρου που φέρει ειδικό και κατάλληλο εξοπλισμό.
  • με συνεχή επίβλεψη από ειδικούς επιστήμονες υπαλλήλους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
  • Με εγκεκριμένα για το σκοπό σκευάσματα σύμφωνα με το υπ’ αριθ. πρωτ. 74/3015/19-01-2022 έγγραφο της Δ/νσης Προστασία Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που δεν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, ο αεροψεκασμός θα διενεργηθεί εντός των επομένων ημερών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.