Αεροψεκασμοι το Σαββατο και την Κυριακη σε περιοχες της Ροδοπης

Για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Αεροψεκασμούς θα διενεργηθεί το Σάββατο 5 Αυγούστου και την Κυριακή 6 Αυγούστου σε περιοχές του Δήμου Κομοτηνής και του Δήμου Ιάσμου στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών που διενεργεί η Περιφέρεια ΑΜΘ.
 
Συγκεκριμένα οι περιοχές που θα διενεργηθεί ο αεροψεκασμός είναι για τον δήμο Κομοτηνής Γλυκονέρι-Μέση-Γλυφάδα-Παγούρια-Πόρπη και για τον δήμο Ιάσμου Σάλπη-Διαλαμπή-Κοπτερό
 
Οι αεροψεκασμοί θα γίνουν μετά τη δύση του ηλίου και θα διαρκέσουν το πολύ για 2 ώρες.
 
Από τη διοίκηση της περιφέρειας συστήνεται να μην κυκλοφορούν στο φυσικό περιβάλλον των παραπάνω περιοχών, άνθρωποι και ζώα κατή τη διάρκεια πραγματοποίησης του ψεκασμού για λόγους καθαρά προληπτικούς.
 
Η εφαρμογή δεν θα γίνει σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο κατά την εκτέλεση της πτήσης από και προς τις περιοχές εφαρμογής ενδέχεται το ελικόπτερο να διέλθει κοντά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
 
Να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που δεν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, ο αεροψεκασμός θα γίνει εντός των επομένων ημερών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ροδόπης: 2531354141, 2531354107, 2531354106

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.