Αεροψεκασμοι την Πεμπτη και την Παρασκευη στη Ροδοπη

Στις ευρύτερες περιοχές των Λιμνών Βιστωνίδας και Ισμαρίδας

Ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών ύστερα από ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ροδόπης ενημερώνει τους πολίτες ότι στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών που εφαρμόζει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, την Πέμπτη 6 Απριλίου και την Παρασκευή 7 Απριλίου προγραμματίζεται η διενέργεια αεροψεκασμών προνυμφοκτονίας στα φυσικά υγροτοπικά συστήματα της ΠΕ Ροδόπης.

Ειδικότερα οι αεροψεκασμοί θα γίνουν στο φυσικό και αγροτικό περιβάλλον των ευρύτερων περιοχών Λιμνών Βιστωνίδας και Ισμαρίδας. Η διενέργεια των αεροψεκασμών αναμένεται να διαρκέσει από τις 6.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι.

Προφυλάξεις

Παρακαλούνται να μην κυκλοφορούν στο φυσικό περιβάλλον των παραπάνω περιοχών, άνθρωποι και ζώα κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης του ψεκασμού για λόγους καθαρά προληπτικούς.

Η εφαρμογή δεν θα γίνει σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο κατά την εκτέλεση της πτήσης από και προς τις περιοχές εφαρμογής ενδέχεται το ελικόπτερο να διέλθει κοντά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Για την διενέργεια των ψεκασμών ακολουθούνται οι οδηγίες του Υπουργείο Υγείας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η εφαρμογή θα γίνει:

  • Με ευθύνη του ανάδοχου φορέα (ASNF Αεροεφαρμογές ΙΚΕ).
  • Με χρήση ελικοπτέρου που φέρει ειδικό και κατάλληλο εξοπλισμό.
  • Με συνεχή επίβλεψη από ειδικούς επιστήμονες υπαλλήλους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
  • Με εγκεκριμένα για το σκοπό σκευάσματα σύμφωνα με έγγραφο της Δ/νσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν πραγματοποιηθούν οι εφαρμογές, θα μετατεθούν εντός των επομένων ημερών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.