Αεροψεκασμοι για την καταπολεμηση κουνουπιων στην Περιφερειακη Ενοτητα Ροδοπης

Σε ποιες περιοχές θα γίνουν

Εναέριοι ψεκασμοί ακμαιοκτονίας με ULV εφαρμογή στο φυσικό περιβάλλον της ΠΕ Ροδόπης, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Ιουλίου  2021, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών που υλοποιεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Ψεκασμοί ακμαιοκτονίας θα διενεργηθούν από αέρος στις ευρύτερες περιοχές των οικισμών, Γλυκονερίου, Μέσης, Γλυφάδας, Μητρικού, Παγουρίων, Πόρπης, Σάλπης, Διαλαμπής και Κοπτερού.

Επίσης σε υλοποίηση του προγράμματος, συνεχίζονται τακτικά, σε εβδομαδιαία βάση, οι επίγειοι ψεκασμοί στο περιαστικό, φυσικό και αγροτικό σύστημα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, από ειδικά συνεργεία.  

«Το έργο καταπολέμησης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με συνδυασμό επίγειων, εναέριων μέσων και εφαρμογών, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς. Με στόχο τον περιορισμό της όχλησης που προκαλούν τα κουνούπια και κύρια τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας», αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης, Νικόλαος Τσαλικίδης.

Σημειώνεται ότι, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της  Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, είναι στη διάθεση των πολιτών για οποιαδήποτε πληροφορία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.