Αεροδρομιο Καβαλας: Απο τον Φεβρουαριο ενισχυεται με 2 επιπλεον πτησεις της Aegean απο και προς Αθηνα

Μιχάλης Αμοιρίδης: «Το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος που εξυπηρετεί τέσσερις περιφερειακές ενότητες τα τελευταία χρόνια έχει μειωμένη κινητικότητα εσωτερικών πτήσεων»

Με δύο επιπλέον πτήσεις από και προς Αθήνα ενισχύει η Aegean τα δρομολόγια της στο αεροδρόμιο της Καβάλας από τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο πρόεδρος του φορέα για την προώθηση και διαχείριση του τουριστικού προορισμού ΑΜΘ κ. Μιχάλης Αμοιρίδης, μην αποκλείοντας και την περαιτέρω ενίσχυση των δρομολογίων, εφόσον αποδειχθεί ότι υπάρχει ενδιαφέρον από το επιβατικό κοινό.

«Η ομάδα που όρισε ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος για την εφαρμογή της τουριστικής πολιτικής της περιφέρειας συντονισμένα εργάζεται. Το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος που εξυπηρετεί τέσσερις περιφερειακές ενότητες (Καβάλας-Θάσου-Ξάνθης-Δράμας), τα τελευταία χρόνια έχει μειωμένη κινητικότητα εσωτερικών πτήσεων. Οι λόγοι πολλοί. Πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας ήταν αυτό να διορθωθεί. Αυτό το ακούσαμε και προσπαθούμε να το διορθώσουμε» εξήγησε στην ανάρτησή του ο κ. Αμοιρίδης.

Ο ίδιος έσπευσε να συμπληρώσει πως «στο πλαίσιο των επαφών μου, με την ιδιότητα του πρόεδρου του φορέα για την προώθηση και διαχείριση του τουριστικού προορισμού ΑΜΘ και σε συνεχή συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Χρήστος Μέτιος, μεταξύ άλλων, ήρθαμε σε επαφή και εξηγήσαμε με επιχειρήματα στις αεροπορικές εταιρείες, γιατί πρέπει να ενισχυθούν οι πτήσεις και πως αυτό θα αποδώσει αμοιβαίο όφελος. Η Aegean Airlines με πληροφόρησε σήμερα για μία ευχάριστη απόφαση που πήρε, ύστερα από τις συζητήσεις μας. Από τον Φεβρουάριο θα προσθέσει δύο επιπλέον πτήσεις από και προς Αθήνα. Έτσι από 7 την εβδομάδα οι πτήσεις θα γίνουν 9, με δύο πτήσεις κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Εφόσον αποδειχθεί ότι υπάρχει κοινό και βελτιώνονται τα μεγέθη, θα εξεταστεί η περαιτέρω ενίσχυση πτήσεων για το εαρινό-θερινό προγραμματισμό τους».

«Είναι μία σημαντικά θετική εξέλιξη και μας ικανοποιεί ότι παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον η Aegean τροποποίησε και ενίσχυσε το πρόγραμμα της για το Μέγας Αλέξανδρος και είναι πιθανό να το ενισχύσει περαιτέρω, εξετάζοντας τα δεδομένα σύμφωνα με όσα τους έχουμε μεταφέρει με τα επιχειρήματα μας και θα προσπαθήσουν να επαληθεύσουν με την αποδοχή των νέων πτήσεων από το Φεβρουάριο. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο και τίποτα δεν γίνεται χωρίς σωστά επιχειρήματα. Δουλεύουμε με σοβαρότητα, συνέπεια λόγων και αυτό αποδίδει καρπούς» τονίζει κλείνοντας την ανάρτησή του ο κ. Αμοιρίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.