Αερας αναβαθμισης και εκσυγχρονισμου για τις αθλητικες εγκαταστασεις του Δημου Μαρωνειας-Σαπων

Το έργο χρηματοδοτείται με 600.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ

Στην κατασκευή, επισκευή και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του προχωρά ο Δήμος Μαρώνειας -Σαπών αφού ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες και δημοπρατήθηκε το έργο «Λειτουργική αναβάθμιση, εκσυγχρονισμός Γηπέδων του Δήμου».

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και στόχο έχει τη βελτίωση των υποδομών και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού.

Προσφορές κατατέθηκαν από δύο εταιρίες και αναδείχθηκε ο προσωρινός ανάδοχος του έργου. 

Πρόκειται για παρεμβάσεις συντήρησης  σε Δημοτικά Στάδια περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων:

  • Εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο: αντικατάσταση και κατασκευή χλοοτάπητα καθώς και εγκατάσταση – κατασκευή υπόγειων συστημάτων άρδευσης του, κατασκευές κιγκλιδωμάτων ασφαλείας επί των κερκίδων, ράμπες ΑμεΑ, τοποθέτηση στεγάστρων και πάγκων κ.ά.. 
  • Εργασίες σε κτιριακές υποδομές: Επισκευές αποδυτηρίων και λουτρών, επιχρισμάτων και χρωματισμών, εργασίες επισκευής και θερμομόνωση στέγης, θερμομόνωση εξωτερικών τοίχων, αντικατάσταση κουφωμάτων, νέο σύστημα θέρμανσης με κλιματιστικές μονάδες και παραγωγής ΖΝΧ (ζεστών νερών χρήσης) και αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων, αποξήλωση και ανακατασκευή λουτρών και δημιουργία νέων W.C. ΑμεΑ για τους θεατές κ.ά.
  • Εν τω μεταξύ, όσες ελλείψεις γηπέδων πιθανόν δεν καλυφθούν μέσω του συγκεκριμένου έργου, θα γίνουν με χρηματοδότηση που αναμένεται να εγκριθεί από την Περιφέρεια ΑΜΘ προς τον Δήμο. Με αυτόν τον τρόπο, εκτιμάται ότι θα ικανοποιηθούν όλες οι ανάγκες των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών τονίζει πως «ο εκσυγχρονισμός των αθλητικών εγκαταστάσεων, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την προώθηση του αθλητισμού και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην τοπική κοινωνία. Παράλληλα δημιουργεί ένα περιβάλλον πιο ελκυστικό και λειτουργικό για τους νέους, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες».

«Ο Δήμος Μαρώνειας- Σαπών θα συνεχίζει τις προσπάθειές του για την ανάπτυξη και την υποστήριξη του αθλητισμού, προσφέροντας ένα περιβάλλον που προωθεί τη συμμετοχή και την άσκηση των πολιτών» καταλήγει η ανακοίνωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.