Αδριανουπολη: Μαθητες δημοτικου σχολειου σχεδιασαν καταφυγια για ζωα απο απορριμματα

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου “Cumhuriyet” Αδριανούπολης σχεδίασαν καταφύγια για πουλιά, γάτες και σκύλους από απορρίμματα με την υποστήριξη των φοιτητών της Αρχιτεκτονικής Σχολής Πανεπιστημίου Trakya (Αδριανούπολης).

Τα σχέδια των μαθητών στο πλαίσιο του έργου «Από μικρούς αρχιτέκτονες στους νέους αρχιτέκτονες: Σχεδιασμός και παραγωγή καταφυγίων για αδέσποτα» διαμορφώθηκαν από φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής.

Χρησιμοποιήθηκαν διάφορα απόβλητα για την κατασκευή καταφυγίων και ένα μέρος των ολοκληρωμένων καταφυγίων εκτέθηκε στη Σχολή Αρχιτεκτονικής.

Ο διευθυντής του έργου Ερτάν Βαρλή, δήλωσε ότι το έργο υλοποιήθηκε ως έργο κοινωνικής ευθύνης στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Μονάδας Έργων Επιστημονικής Έρευνας του Πανεπιστημίου Trakya.

Σημείωσε ότι στο πλαίσιο του έργου δημιούργησαν 11 καταφύγια με τη χρήση αποβλήτων και 7 από τα αυτά θα τοποθετηθούν στην πανεπιστημιούπολη. 

Μια από τις φοιτήτριες της Σχολής Ασλή Οτλού εξέφρασε την ευτυχία της που είχαν την δυνατότητα να σχεδιάσουν καταφύγια μαζί με μαθητές δημοτικού σχολείου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.