Αδριανουπολη: Φοιτητης με προβληματα ορασης, δραστηριο μελος πανεπιστημιακων κοινωνικων συλλογων

Προσελκύει την προσοχή με την κοινωνικότητά του

Ο Αμπντουλάχ Τσελίκ, 27χρονος φοιτητής του Τμήματος Διδασκαλίας Τουρκικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Trakya Αδριανούπολης, χορεύει με το Σύγχρονη Χορευτική Κοινότητα, φυτεύει δενδρύλλια με την Κοινότητα ΤΕΜΑ, συμμετέχει σε συνομιλίες όπου συζητούνται ιστορικά γεγονότα με την Ιστορική Κοινότητα και γυμνάζεται με την Κοινότητα Σωματικής Δραστηριότητας και Υγείας και προσελκύει την προσοχή με την κοινωνικότητά του.

«Οι φίλοι με προβλήματα όρασης να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές, και αθλητικές δραστηριότητες, να κοινωνικοποιηθούν»

Ο πρωτοετής φοιτητής καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να πραγματοποιήσει το όνειρό του, ενώ συμμετέχει επίσης σε δραστηριότητες με κοινωνικούς συλλόγους και περνά δραστήρια την ακαδημαϊκή του ζωή. 

Ο Τσελίκ, προηγουμένως σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κιρκλαρελί και στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Trakya. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να είμαι στο Πανεπιστήμιο αυτό. Οι φίλοι με προβλήματα όρασης δεν πρέπει να κλείνονται στο σπίτι, πρέπει να λάβουν μέτρα για να βελτιωθούν. Να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές, και αθλητικές δραστηριότητες, να κοινωνικοποιηθούν» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Παρά την οπτική αναπηρία του, αξιοποιεί το χρόνο ευεργετικά εντός του πανεπιστημίου σημειώνοντας «θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρύτανη μας, κ. Ερχάν Ταμπάκογλου και τον Διευθυντή του Τμήματος Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Μπουράκ Ιστσίμεν, οι οποίοι με υποστήριξαν».

«Κατάφερε να μας εκπλήσσει κάθε εξάμηνο»

Από την πλευρά του ο Μπουράκ Ιστσίμεν υπογράμμισε ότι η προσβασιμότητα είναι ένας από τους κύριους στόχους του Πανεπιστημίου Trakya.

Εξηγώντας ότι ο Τσελίκ έχει έρθει σε επαφή με το Τμήμα Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού από τότε που ξεκίνησε τις σπουδές του σημείωσε πως «κατάφερε να μας εκπλήξει κάθε εξάμηνο. Έχουμε τον Αμπντουλάχ μαζί μας σε όλες τις εκδηλώσεις. Είχαμε φεστιβάλ ποδηλασίας πέρυσι και είπε ότι ήθελε να πάρει μέρος. Συμμετείχε στο φεστιβάλ και απόκτησε μια εμπειρία ποδηλασίας και αισθάνθηκε μεγάλη χαρά όταν την έζησε. Η επαφή μας ξεκίνησε τότε και ποτέ δεν σταμάτησε. Ο Αμπντουλάχ φυτεύει δενδρύλλια με τις κοινότητες στις οποίες είναι μέλος, χορεύει, αθλείται και συμμετέχει σε συνομιλίες για την ιστορία και εκφράζει τη γνώμη του. Αυτό μας κάνει πολύ χαρούμενους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.