Αδριανουπολη: Διευθυντης σχολειου δουλευει σε οικοδομη για να αγορασει παπουτσια για τους μαθητες του

Ερτάν Τσεκίτς: «Σκέφτηκα τι θα μπορούσα να κάνω για να διασφαλίσω ότι οι μαθητές μου μπορούν να επωφεληθούν από ίσες ευκαιρίες»

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στην Αδριανούπολη, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Μητχάτπασα, Ερτάν Τσεκίτς παρατήρησε ότι μερικά από τα παπούτσια των μαθητών του ήταν σκισμένα. Μετά από αυτό άρχισε να εργάζεται σε οικοδομές τα Σαββατοκύριακα.

Δουλεύει σε οικοδομές για 128 μαθητές

Ο Τσεκίτς τόνισε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται μέχρι να καλύψει τις ανάγκες υποδημάτων 128 μαθητών με την υποστήριξη του ιδιοκτήτη οικοδομής και των υπολοίπων εργαζόμενων.

Δηλώνοντας ότι υπάρχουν πολλοί μειονεκτούντες μαθητές και ότι είναι διευθυντής στο Δημοτικό Σχολείο Μητχάτπασα, ο Ερτάν Τσεκίτς ανέφερε ότι όταν ξεκίνησε η σχολική χρονιά, παρατήρησε ότι τα παπούτσια των ορισμένων μαθητών ήταν παλιά και για αυτό τον λόγο ξεκίνησε να εργάζεται σε οικοδομές.

Σε μια μέρα κάλυψαν τις ανάγκες παπουτσιών 20 μαθητών

«Σκέφτηκα τι θα μπορούσα να κάνω για να διασφαλίσω ότι οι μαθητές μου θα μπορούν να επωφεληθούν από ίσες ευκαιρίες. Πήρα την απόφαση με την υποστήριξη των εργαζόμενων μιας οικοδομής που βρίσκεται στη γειτονιά Σουκρούπασα. Θα εργαστούμε για να στηρίξουμε τους μαθητές μου που έχουν ανάγκη. Θα δώσουμε τη σημερινό μας μισθό για τους μαθητές του σχολείου μου που έχουν ανάγκη στα παπούτσια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους υποστηρίζουν πραγματικά την εκπαίδευση στην Αδριανούπολη. Καλύπτουμε τις ανάγκες παπουτσιών 20 μαθητών με το σημερινό μας μισθό».

«Συμβάλλουμε στην εκπαίδευση»

Ο ιδιοκτήτης της οικοδομής, Νουρετίν Ερτέκ, δήλωσε ότι ήταν ευτυχής που συνέβαλαν στην εκπαίδευση, υπογραμμίζοντας ότι «ο δάσκαλός μας Ερτάν, διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Μητχατπασά, ήρθε και ήθελε να συνεργαστεί μαζί μας. Εργάζεται στην οικοδομή μας για να αγοράσει παπούτσια για τους μαθητές του που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Τον υποστηρίζουμε για να συμβάλουμε στην εκπαίδευση».

«Όταν βλέπω τέτοιους δασκάλους νιώθω περήφανος»

Ο Σαντίκ Αλπντεΐν, εργάτης οικοδομών δήλωσε ότι αισθάνεται υπερηφάνεια. «Νιώθουμε περήφανοι. Είναι πραγματικά σπουδαίο να βλέπεις τέτοιους δασκάλους και τον συγχαίρουμε. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τον υποστηρίξουμε. Καλούμε όλους τους ανθρώπους να βοηθήσουν. Όλα είναι για την εκπαίδευση, όλα είναι για τα παιδιά».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.