Αδρανοποιηση δημοτικων και περιφερειακων επιτροπων ισοτητας διαπιστωνει η Ενωση Γυναικων Ελλαδας

Εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων συναντήθηκαν στην Καβάλα

Το  Σάββατο 7/10/2017 συγκεντρώθηκαν στην Καβάλα εκπρόσωποι των παραρτημάτων της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας από όλη τη χώρα και συζήτησαν στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης  το θέμα «Φύλο, Εργασία και Οικογένεια στα χρόνια του μνημονίου».
 
Από τις τοποθετήσεις, τις εισηγήσεις και τη συζήτηση που ακολούθησε καταγράφηκε πως η κρίση είναι έμφυλη και ότι είναι αναγκαία η εξάλειψη των στερεότυπων αντιλήψεων για αυτό και θα πρέπει να υιοθετηθούν νέοι τρόποι δράσης.
 
Διαπιστώθηκε επίσης πως πανελλαδικά δεν λειτουργούν ούτε οι Δημοτικές, ούτε οι Περιφερειακές Επιτροπές Ισότητας, παρότι έχουν συσταθεί.
 
«Δυστυχώς θεσμοί που συγκροτήθηκαν προκειμένου να αποτελέσουν αφετηρία γόνιμου διαλόγου για θέματα ισότητας, έχουν πλήρως αδρανοποιηθεί με ευθύνη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γυναικών Ελλάδας εκτιμώντας πως «πρόκειται για ολέθριο λάθος, γι αυτό και τόσο οι δημοτικές όσο και οι περιφερειακές αρχές οφείλουν να επανεξετάσουν τη στάση τους στην κατεύθυνση της ενεργοποίησης εκ νέου  των θεσμικών αυτών οργάνων, με βάση τα όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία για τη λειτουργία των δημοτικών και περιφερειακών επιτροπών Ισότητας».
 
«Σε μία περίοδο που τα θέματα της ισότητας μπαίνουν ξανά επιτακτικά στο προσκήνιο με αφορμή την υποχώρηση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων του Γυναικείου Κινήματος εξαιτίας  των μνημονιακών πολιτικών, είμαστε βέβαιες πως ακόμη και αν δεν υπήρχαν οι δημοτικές και περιφερειακές επιτροπές Ισότητας, θα έπρεπε τώρα να τις δημιουργήσουμε» καταλήγει η ανακοίνωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.