Αδρανεια της αστυνομιας καταγγελλουν κατοικοι του Σωστη

Μετά το «κύμα» διαρρήξεων που πλήττει τη γύρω περιοχή

«Τόσο δύσκολο είναι  να επιλυθεί το πρόβλημα της αστυνόμευσης ή περιμένουν να θρηνήσουμε θύματα;» διερωτώνται.

Μπαράζ διαρρήξεων στον οικισμό του Σώστη και στα γύρω χωριά που έχει σαν αποτέλεσμα την καλλιέργεια κλίματος φόβου στην περιοχή καταγγέλλουν δια του τύπου κάτοικοι του οικισμού. Αιτία της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι κάτοικοι του Σώστη, σύμφωνα με την καταγγελία, είναι η ελλιπής αστυνόμευση.
Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, οι διαρρήξεις σπιτιών του χωριού καθώς και διπλανών χωριών  είναι συνεχείς με πολλές από τις διαρρήξεις να συμβαίνουν την ίδια νύχτα ή σε ίδια σπίτια μέσα σε διάστημα 15 ημερών. Μάλιστα οι διαρρήκτες χρησιμοποιούν αναισθητικό σπρέι την ώρα που τα θύματα κοιμούνται ώστε να αποφεύγουν «δυσάρεστες» εκπλήξεις κατά τη διάρκεια της εγκληματικής τους δράσης με θύματα ηλικιωμένα κυρίως άτομα.
Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση οι κάτοικοι, όπως σημειώνεται στην καταγγελία, απευθύνθηκαν στην αστυνομία, εισπράττοντας όμως αδράνεια από την πλευρά της με πρόφαση ελλείψεις σε έμψυχο και άψυχο δυναμικό.

Αναλυτικά η καταγγελία, όπως έφτασε στα γραφεία της εφημερίδας μας:

«Το πρόβλημα με τους δράστες, που  μάλλον είναι οι ίδιοι, με μια παρακολούθηση με αυτοκίνητα της ασφάλειας για ένα δεκαήμερο θα είχε λυθεί»

«Είμαστε κάτοικοι του χωριού Σώστης που απέχει 12 χιλιόμετρα από την Κομοτηνή. Τους τελευταίους μήνες δεν περνάει εβδομάδα χωρίς διαρρήξεις οικιών του χωριού καθώς και διπλανών χωριών. Ειδικά τον τελευταίο μήνα καταγγείλαμε στον τοπικό τύπο το γεγονός καθώς σημειώθηκαν διαρρήξεις σπιτιών συνεχείς (ακόμη και την ίδια νύχτα ή σε ίδια σπίτια μέσα σε 15 μέρες!). Αν και ειδοποιήθηκε η αστυνομία ότι παρατηρήθηκαν ύποπτες κινήσεις, δεν έδωσε σημασία με αποτέλεσμα ηλικιωμένα κυρίως άτομα να δέχονται «επισκέψεις» κλεφτών τη νύχτα οι οποίοι  συνήθως χρησιμοποιούν αναισθητικό σπρέι την ώρα που τα θύματα κοιμούνται.

Καταγγέλλουμε εντονότατα την αδράνεια της αστυνομίας η οποία δίνει τη συνηθισμένη απάντηση ότι δεν υπάρχουν περιπολικά, βενζίνες, προσωπικό κτλ. Κι όμως από τη στιγμή που οι δράστες φαίνονται να είναι μάλλον οι ίδιοι αρκεί μια παρακολούθηση με αυτοκίνητα της ασφάλειας για ένα δεκαήμερο και το πρόβλημα θα λυθεί. Τόσο δύσκολο είναι ή περιμένουν να θρηνήσουμε θύματα;».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.