Αδηριτη αναγκη η δημιουργια Κτηνιατρικης στην Αλεξανδρουπολη

«Αν θα πρέπει να δημιουργηθεί μία Κτηνιατρική σχολή στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, αυτό θα πρέπει να γίνει στον Έβρο»

Την ετοιμότητα του ΔΠΘ να διεκδικήσει το Τμήμα Κτηνιατρικής στην Αλεξανδρούπολη, έχοντας αφενός τη στήριξη των τοπικών φορέων αλλά και ένα πλήρως εμπεριστατωμένο φάκελο, τόνισε ο Πρύτανης του ΔΠΘ κ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης.
 
Θεωρεί δε πως θα επικρατήσει άλλων προτάσεων που μπορεί να συζητηθούν στην ομάδα εργασίας που θα εξετάσει τις προτάσεις που έχει δεχθεί το υπουργείο Παιδείας από Πανεπιστήμια για την ίδρυση Κτηνιατρικών Τμημάτων, την οποία ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου.
 
Όπως ανέφερε στην επιτροπή, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο έχει διατυπώσει αίτημα για ίδρυση κτηνιατρικού τμήματος, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
 
Για αυτό και κατέθεσε την πρόταση του Υπουργείου να υπάρξει μια αντιπροσωπευτική ομάδα εργασίας επιστημονική, για να συζητήσει τη δημιουργία νέων κτηνιατρικών τμημάτων πέραν των δύο που υφίστανται σε Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα, μιας και η κτηνιατρική είναι ένα τμήμα που θέλει πάρα πολύ σοβαρές επενδύσεις και σε ανθρώπινο δυναμικό και σε χρήματα. 

Σταθερή η πρόταση για την Κτηνιατρική 

Όπως τόνισε ο κ. Πολυχρονίδης, η πρόταση για την Κτηνιατρική είχε κατατεθεί από το ΔΠΘ πριν υπάρξει οποιαδήποτε συζήτηση για επιπλέον τμήματα, και τώρα προχωρά κανονικά.
 
Θεωρεί μάλιστα πως θα πρέπει να δημιουργηθεί Κτηνιατρική στην Αλεξανδρούπολη, για αυτό έχουν ετοιμάσει ένα επαρκέστατο φάκελο, όπως έχουν κάνει και στα άλλα τμήματα.
 
Όσο για το θέμα της επιτροπής, σημείωσε πως χαίρονται αν όντως αυτή θα δημιουργηθεί, μιας και πιστεύουν πως θα γίνει η επιλογή με αξιοκρατικά κριτήρια.
 
«Αν γίνει η επιλογή με αξιοκρατικά κριτήρια, θα είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι θα ιδρύσουμε την Κτηνιατρική, μιας και αν θα πρέπει να δημιουργηθεί μία Κτηνιατρική σχολή στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, αυτό θα πρέπει να γίνει στον Έβρο και την Αλεξανδρούπολη» ανέφερε, τονίζοντας πως την πρόταση θα ενισχύσει η συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.
 
Και αυτό γιατί μετά από αίτημά τους ο Δήμος προτίθεται να παραχωρήσει αγροτεμάχιο 350 στρεμμάτων που είναι απαραίτητο για το αγρόκτημα της Κτηνιατρικής, καθώς και ένα κτίριο στους παλιούς Μύλους Μασούρα, μια παραχώρηση που θα συζητηθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο στην Αλεξανδρούπολη.
 
Επίσης το Τμήμα θα μπορεί να υποστηριχθεί από την αρχή του από τα δύο άλλα τμήματα, Ιατρικής και Μοριακής Βιολογίας, τόσο σε επίπεδο εργαστηρίων όσο και χώρων.
 
Στόχος τους άλλωστε είναι οι φάκελοι για όλα τα τμήματα να είναι πλήρης, τόνισε ο κ. Πολυχρονίδης, και είναι αποφασισμένοι να τα διεκδικήσουν.
 
Βέβαια υπενθύμισε πως αφενός μπορεί να μην πάρουν όλα τα τμήματα, αλλά και προειδοποίησε πως ακόμα και αν ιδρυθούν δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα αρχίσουν άμεσα να λειτουργούν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.