ΑΔΕΔΥ Ροδοπης: «Οχι στην ποινικοποιηση της συνδικαλιστικης δρασης

Εκφράζει τη συμπαράσταση στο μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ Γιώργο Χαρίση

Συμπαράσταση στο μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ Γιώργο Χαρίση που διώκεται δικαστικά από τον Δήμαρχο Αλίμου εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης.

Συγκεκριμένα η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ροδόπης στην ανακοίνωσή της καταδικάζει «την απαράδεκτη απόφαση του Δημάρχου Αλίμου να κινηθεί δικαστικά εναντίον του μέλους του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, Γ. Χαρίση, ασκώντας αγωγή, επειδή εξέφρασε μαζί με 18 ομοσπονδίες και Σωματεία του Δημοσίου την αλληλεγγύη του στη συναδέλφισσα Αναστασία Παπαχρίστου, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων Δήμου Αλίμου και αναδημοσίευσε τις αποφάσεις τους στα προσωπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης του».

Παράλληλα σπεύδει να δηλώσει πως «ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων και λαμβάνοντας υπόψη το ψήφισμα του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. της 2ας του Μάρτη 2021, δε θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και καλούμε τον Δήμαρχο να αποσύρει τώρα την αγωγή και να εγκαταλείψει και κάθε πρόθεση για άσκηση αγωγών σε βάρος συνδικαλιστικών οργανώσεων και φυσικών προσώπων».

«Είναι απαράδεκτο η ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση να μεταφέρονται στις δικαστικές αίθουσες και να προσλαμβάνουν προσωπικό χαρακτήρα. Η άσκηση πολιτικής κριτικής και η έκφραση αλληλεγγύης σε συνδικαλιστές/τριες που διώκονται, είναι κατακτημένο δικαίωμα και το συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι διατεθειμένο να το διαπραγματευτεί. Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης» καταλήγει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.