ΑΔΕΔΥ Ροδοπης: «Η υγεια δεν ειναι εμπορευμα»

Πανελλαδική στάση εργασίας κήρυξε η ΑΔΕΔΥ κατά του νομοσχεδίου ιδιωτικοποίησης του

Πανελλαδική στάση εργασίας κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, από τις 12.00 έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να διευκολύνει τους εργαζομένους του δημόσιου τομέα να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται ανά την Ελλάδα εναντίον του νομοσχεδίου ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ.

Σε μήνυμά της η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης καλεί όλους τους εργαζομένους του δημόσιου τομέα, αλλά και όλη την τοπική κοινωνία να δώσει το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στις 12:00μ.μ. στην πύλη του Νοσοκομείου Κομοτηνής, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «το νέο νομοσχέδιο λειτουργεί σε βάρος των πολιτών, σε βάρος του ΕΣΥ, και σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των νοσοκομειακών γιατρών. Μόνος κερδισμένος θα είναι τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, μέσα και έξω από τα νοσοκομεία, που βλέπουν την Υγεία ως εμπόρευμα και πεδίο κερδοφορίας».

Παράλληλα εξηγεί πως «αντιμετωπίζει τους νοσοκομειακούς γιατρούς όχι σαν σκληρά εργαζόμενους και λειτουργούς της υγείας, αλλά σαν περιστασιακούς – επιχειρηματίες – συνεργάτες των δημόσιων νοσοκομείων, που θα μπορούν μετά το 8ωρο ή την εφημερία να έχουν και ιδιωτικό ιατρείο. Εντελώς κυνικά τους λέει ότι για να δουν «αύξηση στα εισοδήματα τους» θα πρέπει να τους πληρώσουν οι πολίτες και όχι το δημόσιο. Το δημόσιο για αυτούς σημαίνει χαμηλούς μισθούς, διαρκής υποστελέχωση, υπερεργασία, υπερεφημέρευση, διαρκή εντέλλεσθαι μετακινήσεων για μπάλωμα των κενών και υπερφορολόγηση».

«Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι το υπέρτατο δημόσιο αγαθό. Γι’ αυτό και είναι υπόθεση όλου του ελληνικού λαού! Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο τον ελληνικό λαό! Άμεση απόσυρση του νέου νομοσχεδίου!» τονίζει η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.