Αχμετ Ντονμεζ «Η ποδηλασια εχει γινει ο τροπος ζωης μου»

Ο Αχμέτ Ντονμέζ, ο οποίος έχασε ένα πόδι ως αποτέλεσμα ατυχήματος, αφιέρωσε τη ζωή του στον αθλητισμό. Ο Ντονμέζ κάνει ποδηλασία τόσο ως χόμπι όσο και δουλειά και θέλει να συμμετάσχει στα πρωταθλήματα.

Ο 32χρονος ποδηλάτης έχασε ένα πόδι ως αποτέλεσμα ενός ατυχήματος στην ηλικία των 13 ετών, άρχισε να κάνει body building στην ηλικία των 20 ετών και μετά από 5 χρόνια να κολυμπά.

Πριν από 3 χρόνια εγκατέλειψε τη δουλειά του άρχισε να ποδηλατεί εμπνευσμένος από έναν αθλητή που δεν είχε πόδι σαν τον εαυτό του, ενώ παρακολουθούσε τις δημοσιεύσεις των αθλητών με ειδικές ανάγκες στο διαδίκτυο.

Χρησιμοποιώντας το ειδικό διαμορφωμένο ποδήλατο για τις ανάγκες του ταξίδεψε εκατοντάδες χιλιόμετρα. 

«Η ποδηλασία έχει γίνει ο τρόπος ζωής μου»

Ενώ ασχολούταν με διάφορα αθλήματα εντυπωσιάστηκε όταν είδε έναν αθλητή με ειδικές ανάγκες να χρησιμοποιεί ποδήλατο σε κίνηση. «Εκεί είδα ότι μπορείς να οδηγήσεις ποδήλατο με ένα πόδι. Άρχισα αμέσως την έρευνα και ανακάλυψα ότι οδηγείται με ειδικό παπούτσι και κλειδωμένο πεντάλ. Αμέσως αγόρασα ένα ποδήλατο και έμαθα με πολλές δυσκολίες, όμως βελτιώθηκα.  Μετά από αυτό, εθίστηκα στην ποδηλασία. Το ποδήλατο έχει κάνει τη ζωή μου πολύ εύκολη. Είναι πιο άνετα και μπορώ να φτάσω από το ένα μέρος στο άλλο πιο γρήγορα. Η ποδηλασία έχει γίνει ο τρόπος ζωής μου» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

«Δεν μπορώ να συμμετέχω στα πρωταθλήματα»

Ο Ντονμέζ εξήγησε ότι ήταν άνεργος για λίγο και ότι ζούσε πουλώντας οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες και μπαταρίες σε χώρους εργασίας με τη χρήση ποδήλατου του.

Ο ίδιος δήλωσε ότι χρειάζεται υποστήριξη για να συνεχίσει τη ζωή του και την ποδηλασία «Είμαι αθλητής, αλλά είμαι άνεργος, δεν μπορώ να βρω δουλειά. Κάνω τις προπονήσεις μου, πηγαίνω σε διάφορες πόλεις με  ένα πόδι αλλά οι προπονήσεις μου πηγαίνουν χαμένες όταν δεν υπάρχει οικονομική υποστήριξη. Δεν μπορώ να συμμετέχω στα πρωταθλήματα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.