9η Μαιου – Ημερα της Ευρωπης: Γιορτη Νεολαιας, «Οι νεοι συμμετεχουν, δημιουργουν, διασκεδαζουν»

14 οργανώσεις και φορείς της πόλης μας προωθούν τη συμμετοχή και την ενεργοποίηση των νέων μέσα από το δομημένο διάλογο

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης/ Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ για τον τομέα Νεολαία και το Δίκτυο Eurodesk σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, τη “System&G” και τη συμμετοχή 14 οργανώσεων και φορέων, θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 9 Μαίου στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής 12:00-15:00, δράση η οποία αποτελεί το τελικό event ενός κύκλου συζητήσεων, επαφών, εκδηλώσεων, ημερίδων και δραστηριοτήτων με θέμα «τη συμμετοχή και την ενεργοποίηση των νέων μέσα από το δομημένο διάλογο».
 
Σκοπός να περάσει το μήνυμα ότι οι νέοι συμμετέχουν, δημιουργούν, αλληλεπιδρούν, διασκεδάζουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο και μας προσκαλούν να μοιραστούμε μαζί τους τις ιδέες, τον ενθουσιασμό και την ενέργειά τους. 

Αναλυτικά οι δράσεις των συμμετεχόντων έχουν ως εξής:

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης –Παράρτημα Κομοτηνής: προβολή της ομάδας με φυλλάδια, αφίσες, κάποια βίντεο και έκθεση του εξοπλισμού της ομάδας
 
Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού: κινητικά παιχνίδια και 3 μικρά και γρήγορα εργαστήρια για τα παιδιά, όπου μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει.
 
Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Ν. Ροδόπης: βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα
 
Νέοι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές (JEF) Κομοτηνής: δύο παιχνίδια. Το ένα με την ονομασία “το twister της Ευρώπης”, θα περιλαμβάνει τις σημαίες όλων των χωρών της Ευρώπης, ενώ το δεύτερο με το όνομα “ταξιδεύοντας στην Ευρώπη”, θα αποτελείται από διάφορα γνωστικά χαρακτηριστικά των ευρωπαϊκών κρατών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν και ταυτόχρονα να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τα κράτη της γηραιάς ηπείρου.
 
Οικολογική Ομάδα Ροδόπης: Ενημέρωση για την Πανευρωπαϊκή καμπάνια για τα μεταλλαγμένα
 
Λέσχη «Leo» Θράξιππος Κομοτηνής: Προβολή του τόπου μας! (φυσικές ομορφιές, βυζαντινά μέρη, αρχαιολογικά μνημεία) και γνωριμία των παιδιών με τη Ροδόπη μας.
 
Όμιλος «Rotaract» Κομοτηνής: προβολή μέσα από αφίσες των πιο σημαντικών προγραμμάτων του Διεθνούς Ρόταρυ που ξεπερνούν τα τοπικά σύνορα, για να δώσουνε στον κόσμο να καταλάβει αυτό που εννοούν στο Ρόταρυ “service above self”
 
Ομάδα Νέων Γυναικών ΧΕΝ Κομοτηνής: γνωριμία μέσα από φωτογραφίες και ενημέρωση για τη δράση της ΧΕΝ σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών
 
Αερολέσχη Κομοτηνής: στατικά εκθέματα, τηλεκατευθυνόμενα αεροπλάνα και ελικόπτερα, προβολή φωτογραφιών και video από τις δραστηριότητες της αερολέσχης
 
On Bikes Ποδηλάτες Κομοτηνής: Προώθηση του ποδηλάτου!
Ενημέρωση για την σωστή χρήση του ποδηλάτου και το δίκτυο ποδηλατοδρόμων! Ενημέρωση για τις δράσεις της ομάδας
 
Ποδηλατικός Σύλλογος Κομοτηνής «Θράκας Ιππέας»: Βιωματικές δραστηριότητες με κύριο άξονα την ανάπτυξη των ακαδημιών ποδηλασίας.
 
Όμιλος φοιτητών Δ. Θράκης (Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δ. Θράκης)
 
Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής: Φωτογραφικό Οδοιπορικό!
Κάνοντας μια ανάδρομη στο παρελθόν και με οδηγό παλιές φωτογραφίες της πόλης μας , ο εμπορικός σύλλογος καλεί τους νέους να ταξιδέψουν στις μνήμες μιας άλλης εποχής , που σημάδεψε την ιστορική και πολιτιστική εξέλιξη του τόπου μας .Οι φωτογραφίες είναι μέσα από το facebook από τη σελίδα του χρήστη «Κομοτηνή παλιές φωτογραφίες»
 
Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Κομοτηνής «Περιπλανώμενες Ψυχές»
 
Εργαστήρι Θεατρικής τέχνης και αγωγής «Επί Σκηνής»: θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Δρομο-λόγια: Συμμετέχω, άρα υπάρχω», για τα θέματα που απασχολούν τους νέους, για τους προβληματισμούς της εποχής μας, τη συμμετοχικότητα και την συνεργασία.
 
Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Μυρσίνη Λαντζουράκη και ομάδα «επί σκηνής»
 
Συμμετέχουν: Αγινορίτου Φωτεινή, Ασκιανάκη Αθηνά, Αυγίτσης Κώστας, Γιακκούπη Αλεξία, Καρμπέρης Θάνος, Κουτσογιάννης Αλέξανδρος, Λεοντοπούλου Στέλλα, Μαυρίδης Νίκος, Φάσια Ειρήνη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.