950 μαθητες συμμετειχαν στην 1η Μαθητικη Ολυμπιαδα

Όπου μυήθηκαν στα ολυμπιακά και όχι μόνο αθλήματα

Από απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το πρωί της Κυριακής η Μαθητική Ολυμπιάδα, στο Πανθρακικό Στάδιο της Κομοτηνής, σε συνδιοργάνωση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Κομοτηνής, του Δήμου Κομοτηναίων και της Διεύθυνσης του Πανθρακικού Εθνικού Σταδίου Κομοτηνής.
 
Συνολικά σε αυτό συμμετείχαν οι μαθητές δέκα δημοτικών σχολείων της πόλης μας, με τις συμμετοχές να ξεπερνάν τις 950, με βασική για την επιτυχημένη πορεία της διοργάνωσης οι εθελοντές εκπαιδευτικοί και γονείς που φρόντισαν για την ασφαλή και επιτυχημένη διοργάνωση.
 
Στη διοργάνωση οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να συνεργαστούν, να παίξουν και να αθληθούν αλλά και να γνωρίσουν από κοντά αθλήματα που τους ήταν έως τώρα άγνωστα. Οι μαθητές είχαν επίσης την δυνατότητα να γνωρίσουν ορισμένα από τα βασικά αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων και φυσικά και το άθλημα της ποδηλασίας, στο οποίο τους μύησε ο Π.Σ.Κ «Θράκας Ιππέας».
 
Στην αρχή υπήρχε μια θεωρητική προσέγγιση του αθλήματος από τον εκπαιδευτικό κ. Μιχάλη Ράντο, ενώ στη συνέχεια τα μέλη του «Θράκα Ιππέα» περνώντας τον στίβο δοκιμασίας που είχε στηθεί στο στάδιο έδειξαν στου μικρούς μαθητές τα μικρά μυστικά του αθλήματος. Κατόπιν τα παιδιά ανεβαίνοντας στα ποδήλατα του συλλόγου και με την βοήθεια του προπονητή του Συλλόγου κ. Θανάση Σκαπαριώτη πέρασαν τον στίβο δοκιμασίας, δοκιμάζοντας παράλληλα ποδήλατα βουνού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.