910 παιδια στη Ροδοπη εντασσονται στο προγραμμα δωρεαν παιδικων σταθμων και ΚΔΑΠ

146 παιδιά είχαν ελλιπή φάκελο δικαιολογητικών, με τις ενστάσεις να γίνονται δεκτές μέχρι τις 22 Αυγούστου

Ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 17 Αυγούστου τα προσωρινά αποτελέσματα για το πρόγραμμα “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής” της ΕΕΤΑΑ, ενώ σε μία εβδομάδα, στις 24 Αυγούστου, θα ανακοινωθούν και οι τελικοί δικαιούχοι.
 
Στην Ροδόπη ο αριθμός των παιδιών με πλήρη φάκελο δικαιολογητικών έφτασε τα 910, ενώ τα παιδιά με ελλιπή φάκελο δικαιολογητικών ήταν 146.
 
Να σημειωθεί ότι με την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων στην ουσία γίνεται γνωστό ποιοι απορρίφθηκαν είτε γιατί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις είτε γιατί είχαν ελλιπή δικαιολογητικά. Οι συγκεκριμένοι αιτούντες έχουν το δικαίωμα ένστασης έως την ερχόμενη Δευτέρα 22 Αυγούστου, ενώ δύο ημέρες αργότερα θα ανακοινωθούν οι τελικοί δικαιούχοι.
 
Υπενθυμίζεται ότι με βάση το νέο σύστημα:
• οι γονείς μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα τη δομή (παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) στην οποία επιθυμούν να εγγράψουν το παιδί τους.
• η αξία τοποθέτησης (voucher) δεν συνδέεται με συγκεκριμένη θέση σε κάποια δομή αλλά ακολουθεί τον δικαιούχο (γονέας). Δηλαδή, ο γονέας έχει το δικαίωμα να αλλάξει παιδικό σταθμό/ΚΔΑΠ/ΚΔΑΠ-ΜΕΑ χωρίς να χάνει το voucher.
 
Στους επιμέρους Δήμους τη μερίδα του λέοντος στα παιδιά που έγιναν αποδεκτά έχει ο Δήμος Κομοτηνής, με 820 παιδιά, ενώ 39 παιδιά έγιναν αποδεκτά στο Δήμο Αρριανών, 38 στο Δήμο Ιάσμου και 13 στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών.

Να σημειωθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις παιδιά από τον ένα δήμο συμμετέχουν σε δομή άλλου, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχουμε πολλαπλές αιτήσεις σε δομές ή ελεύθερες, κάτι που σημαίνει πως η κατανομή των παιδιών τόσο στους παιδικούς σταθμούς όσος και τα ΚΔΑΠ θα φανεί μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.