91 αναπληρωτες δασκαλοι και νηπιαγωγοι στα σχολεια της περιφερειας

Μέσα στη βδομάδα η κάλυψη των κενών στις βασικές ειδικότητες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στην ειδική αγωγή

Να κερδίσει το χαμένο έδαφος αναφορικά με τα κενά που παρατηρήθηκαν στα σχολεία της χώρας θα επιχειρήσει το υπουργείο Παιδείας με τις προσλήψεις αναπληρωτών δασκάλων, νηπιαγωγών και καθηγητών που αναμένεται να ολοκληρωθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενδεχομένως και μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, όπως σημείωσε σε σχετικές του δηλώσεις ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ κ. Παναγιώτης Κεραμάρης.
 
Ήδη από τη Δευτέρα περί τους 2.500 αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί βρέθηκαν στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας καθώς το υπουργείο Παιδείας προχώρησε την Παρασκευή στην κύρωση των σχετικών πινάκων πρόσληψης ενώ χθες το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έδωσε το «πράσινο φως» για την πρόσληψη άλλων 4.000 αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τη δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως να αναμένεται τις επόμενες ημέρες.
 
Με την απόφαση αυτή, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, αναμένεται να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των κενών στις σχολικές μονάδες της επικράτειας και ειδικά τα κενά που παρατηρούνται στις «βασικές» ειδικότητες εκπαιδευτικών, δηλαδή φιλολόγων, μαθηματικών και φυσικών.
 
Επίσης, αναφορικά με τις προσλήψεις στα σχολεία ειδικής αγωγής, όπως αποκάλυψε ο κ. Κεραμάρης «από ό,τι μας υποσχέθηκε η καινούργια ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, μέσω τηλεδιάσκεψης που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα γίνουν οι προσλήψεις και στην ειδική αγωγή».
 
Ερωτηθείς σχετικά με τον αριθμό των κενών που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες της περιφέρειας ο κ. Κεραμάδης παραδέχτηκε πως «οι ελλείψεις υπάρχουν όντως» για να προσθέσει ωστόσο πως «ακούστηκαν και παράλογοι αριθμοί που μιλούσαν για 20.000 με 25.000 κενά ανά την επικράτεια. Τα κενά εμείς τα υπολογίζουμε γύρω στις 15.000 με 17.000 σε όλη την επικράτεια και γύρω στα 800 και για τις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης στην περιφέρειά μας» και κατέληξε υπογραμμίζοντας πως «με την πρόσληψη των πρώτων αναπληρωτών ήρθαν στην περιφέρειά μας 91 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί από τα περίπου 500 κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, που εντοπίζουμε εμείς στην περιφέρεια, καλύφθηκε δηλαδή γύρω στο 1/5 των κενών μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.