9 και 10 Μαιου το Πρωταθλημα Ποδηλασιας Βορειου Ελλαδος στην Κομοτηνη

Από την Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον Π.Σ.Κ. ΘΡΑΚΑ ΙΠΠΕΑ

Έπειτα από την επιτυχή διοργάνωση του ποδηλατικού αγώνα που έλαβε χώρα το 2014, η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανέλαβε την διοργάνωση ποδηλατικού αγώνα δρόμου με την άμεση συνεργασία του Π.Σ.Κ. «ΘΡΑΚΑΣ ΙΠΠΕΑΣ» και με υποστηρικτές την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (περιφερειακή ενότητα Ροδόπης), την ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής και τον Δήμο Μαρώνειας-Σαπών, με την ονομασία «Τοπικό Πρωτάθλημα Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ αντοχής και ατομικής χρονομέτρησης».
 
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν τo Σάββατο και την Κυριακή, 9 και 10 Μαΐου στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή. Συγκεκριμένα την Κυριακή ο αγώνας αντοχής για άνδρες και εφήβους θα καλύπτει την διαδρομή, μήκους 128,5 χλμ που περιλαμβάνει την διέλευση από τους βασικότερους θερινούς προορισμούς του Ν.Ροδόπης δηλαδή τα χωριά Φανάρι, Μέση, Γλυφάδα, Παγούρια, Νέο Σιδηροχώρι, Ανδριανή ,Αγ Θεοδώρους, Ξυλαγανή, Μαρώνεια και Προσκυνητές. Ως σημείο εκκίνησης ορίστηκε το πάρκο της Κομοτηνής στις 10.00 το πρωί.
               
Την ίδια ημέρα ο αγώνας αντοχής παίδων, γυναικών, νεανίδων και μάστερς, μήκους 77 χλμ ξεκινά στις 10:20 από το ίδιο σημείο και περιλαμβάνει την διαδρομή Κομοτηνή, Φανάρι, Αρωγή, Μέση, Γλυφάδα, Παγουρια, Ν.Σιδηροχώρι, Ν.Ανδριανή, Αγ. Θεοδώρους, Δουκάτο και Κόσμιο.
 
Το έναυσμα για την στήριξη του αγώνα είναι η ήδη υπάρχουσα εμπειρία των μελών της Ένωσης τόσο από την συμμετοχή τους σε ανάλογους αγώνες αλλά και από την διοργάνωση του περσινού αγώνα, η οποία όπως επισήμαναν «έχει δείξει τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη της διεξαγωγής ενός αγώνα ποδηλασίας για την τοπική κοινωνία». Όπως τόνισαν «είναι δυνατή η τουριστική προβολή καθώς ο αγώνας προσελκύει αθλητές μαζί με τους συνοδούς τους από περιοχές εκτός Ν.Ροδόπης», επισημαίνοντας στην συνέχεια πως στους αγώνες προσκλήθηκαν αθλητές όλων των ποδηλατικών σωματείων που ανήκουν στην Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και πως ο αγώνας θα είναι βαθμολογούμενος, που σημαίνει την αυτόματη προσέλκυση αθλητών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.