88 νεοι οικονομολογοι ορκιστηκαν στην Κομοτηνη

Εχθές η τελετή ορκωμοσίας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΔΠΘ – Τον όρκο ανέγνωσε η Ελένη Μπουρμά

Μέρα χαράς και συγκίνησης η χθεσινή για 88 νέους αποφοίτους του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΔΠΘ, που παρέλαβαν τα πτυχία τους στο ασφυκτικά γεμάτο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης.
 
Οι νέοι οικονομολόγοι έγιναν δεκτοί με συγγενείς και φίλους να ζητωκραυγάζουν και να υψώνουν ευφάνταστα και χιουμοριστικά πανό, ξεκινώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο το νέο κεφάλαιο της ζωής τους.
 

Η κ. Ελένη Μπουρμά ήταν η φοιτήτρια που, έχοντας συγκεντρώσει βαθμό πτυχίου 8,03, ανέγνωσε τον νενομισμένο όρκο ενώ ακολούθησαν οι υπόλοιποι νεοορκισθέντες με ένα μεγάλο χαμόγελο ικανοποίησης στα πρόσωπά τους.
 
Τα πτυχία παραδόθηκαν από τον κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών & Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ, κ. Ευάγγελο Δρυμπέτα, τον πρόεδρο του τμήματος, κ. Κωνσταντίνο Χαζάκη και τον αναπληρωτή πρύτανη, κ. Φώτιο Μάρη, οι οποίοι έδωσαν θερμά συγχαρητήρια σε όλους, ενώ «καλή σταδιοδρομία» με την σειρά τους ευχήθηκαν μέλη της γραμματείας του τμήματος. 

Ελένη Μπουρμά «Είμαι αισιόδοξη για το μέλλον και ευχαριστημένη από το επίπεδο σπουδών και τους καθηγητές του τμήματος» 

Λίγη ώρα μετά την παραλαβή του πολυπόθητου πτυχίου, η πρωτεύσασα, κ. Ελένη Μπουρμά δήλωσε αισιόδοξη για το μέλλον, μιας και έχει ήδη κάνει μερικά πρώτα βήματα ως προς την εύρεση εργασίας. Ερωτώμενη για το αν πιστεύει πως έχει λάβει τα απαραίτητα εφόδια από το πανεπιστήμιο για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις τις αγοράς εργασίας, εξήγησε πως έμεινε πολύ ευχαριστημένη τόσο από το επίπεδο σπουδών όσο και από τους καθηγητές του Τμήματός καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών της. 

Φώτιος Μάρης «Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε τους προσπάθεια» 

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο αναπληρωτής πρύτανης, κ. Φώτιος Μάρης απευθυνόμενος στους νέους πτυχιούχους τόνισε πως «πλέον αποτελούν κατόχους ενός πτυχίου με μεγάλη αξία», μιας και το τμήμα από το οποίο αποφοίτησαν έχει υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο. «Από εδώ και πέρα καλείστε να βελτιώσετε την ζωή όλων μας», συνέχισε για να ξεκαθαρίσει ότι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε τους προσπάθεια, προσφέροντας μεταπτυχιακά και προγράμματα δια βίου μάθησης. 

Ευάγγελος Δρυμπέτας «Θα χρειαστεί να καταβάλλετε το μέγιστο των δυνάμεών σας» 

«Από εδώ και πέρα με μεγάλη χαρά σας λέω ότι θα είμαστε συνάδελφοι» συμπλήρωσε με τη σειρά του ο Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών & Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ, κ. Ευάγγελος Δρυμπέτας, ο οποίος έδωσε θερμότατα συγχαρητήρια στις οικογένειες των νέων που στήριξαν τις προσπάθειές τους. «Με την χώρα να βρίσκεται σε κρίσιμη συγκυρία θα χρειαστεί να καταβάλλεται το μέγιστο των δυνάμεών σας, όταν βγείτε στην αγορά εργασίας», συνέχισε για να υπογραμμίσει από πλευράς του πως το εκπαιδευτικό προσωπικό του τμήματος προσπάθησε να τους εφοδιάσει με γνώσεις πάνω στις οποίες θα στηρίξουν το μέλλον τους. 

Κωνσταντίνος Χαζάκης «Η γνώση δεν χάνεται και δεν αφαιρείται» 

«Σήμερα είναι μέρα γιορτής με έντονες συγκινήσεις και ανάμεικτα συναισθήματα», είπε τον λόγο παίρνοντας ο πρόεδρος του τμήματος, κ. Κωνσταντίνος Χαζάκης ευχαριστώντας τους φοιτητές για το «ωραίο ταξίδι» και τις εμπειρίες που αποκόμισαν κατά την διάρκεια της φοίτησής τους. Λίγο πριν τους παραδώσει τα πτυχία τους, τους παραίνεσε να επενδύουν στην γνώση, μιας και «δεν χάνεται και δεν αφαιρείται, αλλά συνεχώς κερδίζεται με προσπάθεια», καθώς και να έχουν πάντοτε στόχους στη ζωή τους.
 

Συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία σε όλους τους νέους οικονομολόγους! 

Πτυχίο για  τον Γιάννη Δουλγέρη της ομώνυμης επιπλοποιίας  

Το πτυχίο του παρέλαβε μεταξύ άλλων και ο αθλητής στίβου (200 μέτρα), κ. Γιάννης Δουλγέρης. Ο ίδιος είχε εκμυστηρευθεί στο παρελθόν πως χρειάσθηκε να κάνει θυσίες, ώστε να συνδυάσει σπουδές με δουλεία και πολλές ώρες προπόνησης. Θερμά συγχαρητήρια!

Περισσότερες φωτογραφίες από την ορκωμοσία εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.