87+92 νεαροι δικηγοροι παρελαβαν τα πτυχια τους

Στην διπλή τελετή ορκωμοσία της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ

Διπλή χαρά χθες για την πανεπιστημιακή κοινότητα της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, καθώς 179 απόφοιτοί της παρέλαβαν τα πτυχία τους.
 
Διπλή καθότι πραγματοποιήθηκαν δύο τελετές ορκωμοσίας, κατά τις οποίες ορκίστηκαν 87 και 92 αντίστοιχα νέοι δικηγόροι.
 

Αμφότερες οι τελετές έλαβαν χώρα στο κεντρικό αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής στην Πανεπιστημιούπολη της Κομοτηνής, που «ξεχείλισε» κυριολεκτικά από φίλους και συγγενείς των πτυχιούχων που ήρθαν για να επιβραβεύσουν με την παρουσία και το χειροκρότημά τους, όσους πέρασαν για τελευταία φορά με την ιδιότητα του φοιτητή, το κατώφλι της Νομικής.
 
Η πρώτη ορκωμοσία έλαβε χώρα στις 11.00 το πρωί, για να ακολουθήσει στη 1.00 το μεσημέρι η δεύτερη, παρουσία μεταξύ άλλων και του Πρύτανη του ΔΠΘ κ. Αθανασίου Καραμπίνη, αλλά και του αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη, ο οποίος έδωσε το παρών για την ορκωμοσία συγγενή του.
 

Τόσο στην πρώτη όσο και στην δεύτερη ορκωμοσία οι πτυχιούχοι παρέλαβαν τα πτυχία τους δια χειρός του πρύτανη του ΔΠΘ κ. Αθανασίου Καραμπίνη και της Κοσμήτορος της Σχολής κ. Μαρίας Γιούνη, ενώ στην πρώτη τον όρκο διάβασε η κ. Κωνσταντίνα Κριδερά – Ματσούκα με βαθμό 8,3 και στη δεύτερη ο κ. Νικόλαος Μπλόσκας με βαθμό 8,6.
 
Απευθυνόμενος στους φοιτητές ο κ. Καραμπίνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι αποφοιτούν από το τμήμα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «ναυαρχίδα» του Πανεπιστημίου, όχι μόνο για το μεγάλο πλήθος των αποφοίτων όσο και για το γεγονός ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες οποιοσδήποτε είναι απόφοιτος της Νομικής του ΔΠΘ θεωρείται εκ προοιμίου πετυχημένος.
 

«Αυτό πραγματικά εκφράζει και τη δική μας νοοτροπία, ότι όσα παιδιά τιμούν το πανεπιστήμιό μας φεύγοντας από τα σπίτια τους, ερχόμενοι να σπουδάσουν θέλουν να πρωτεύουν πάντοτε είτε λέγεται επιστημονικός βίος είτε επαγγελματικός βίος» κατέληξε.

Από την πλευρά της η κ. Κοσμήτορας σημείωσε πως πρόκειται για μια ξεχωριστή μέρα για τη σχολή, που αποχαιρετά ακόμα μια γενιά πτυχιούχων με τη βεβαιότητα ότι τους έχει δώσει όλα τα εφόδια που είναι απαραίτητα για να συνεχίσουν στον επαγγελματικό, επιστημονικό και προσωπικό τους βίο, αλλά και τους γονείς που βλέπουν ότι οι κόποι, οι στερήσεις και οι «στεναχώριες» τους απέδωσαν καρπούς. 

Ο δικός μας πτυχιούχος Νίκος Μαλαμάς 

Ανάμεσα στους πτυχιούχους όμως, και ο «δικός μας» Νίκος Μαλαμάς, ο δημοσιογράφος του «ΠτΘ» που παρέλαβε το πτυχίο του, γεμίζοντάς μας δάκρυα χαράς και περηφάνιας. Το νεότερο μέλος της δημοσιογραφικής «οικογένειας» του «ΠτΘ» που ήρθε κοντά μας κατά το δεύτερο έτος της διαμονής του στην Κομοτηνή, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον του για τη δημοσιογραφία. Ήρθε κοντά μας, δούλεψε, του μάθαμε και μας έμαθε και εξελίχθηκε σε έναν πολύτιμο συνεργάτη και φίλο, όχι μόνο για τους «Παρατηρητές» αλλά και για το σύνολο της δημοσιογραφικής κοινότητας της Ροδόπης.
 

Στο πλευρό του Νίκου βρεθήκαμε όλοι, χαρούμενοι αλλά και συγκινημένοι τόσο για την επιτυχία του όσο και για το γεγονός ότι η ορκωμοσία του σηματοδοτεί και την αναχώρησή του από την Κομοτηνή, για το κλεινόν άστυ, όπου έχει ήδη κάνει τα πρώτα του βήματα στον χώρο της δημοσιογραφίας. Το πρώτο από μία σειρά επιτυχημένων βημάτων που σίγουρα θα ακολουθήσουν, στον χώρο που ο ίδιος επέλεξε, γεγονός αδιαμφισβήτητο από όσους γνωρίζουν και έχουν παρακολουθήσει το ταλέντο του.
 

Στο πλευρό του επίσης οι γονείς του, αλλά και φίλοι που ταξίδεψαν από την Λάρισα, τον τόπο καταγωγής του, αλλά και την Αθήνα για να μοιραστούν μαζί του αυτές τις πολύτιμες στιγμές.
 
Ζήση και Αγγέλα και Δημήτρη να τον χαίρεστε!
 
Νίκο μας, καλή σταδιοδρομία! 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.