85 οι νεοι αποφοιτησαντες απο το Μειονοτικο Γυμνασιο – Λυκειο «Τζελαλ Μπαγιαρ» (+Gallery)

Στην πολύ όμορφη τελετή αποφοίτησης που διοργάνωσε το Ιστορικό Εκπαιδευτήριο

Γεμάτη χαρά, συγκίνηση, περηφάνια και χρώματα ήταν η φετινή τελετή αποφοίτησης των μαθητών και των μαθητριών της τελευταίας τάξης του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου «Τζελάλ Μπαγιάρ». Χρώματα και χαμόγελα ζεστά όπως η θερμοκρασία που επικρατούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής, αλλά και πολύχρωμα, με προεξάρχον ωστόσο το μαύρο και το γαλάζιο  των τηβέννων των μαθητών, που ταίριαζαν ωστόσο απόλυτα με το γαλάζιο φόντο της πισίνας του ξενοδοχείου Chris & Eve όπου και πραγματοποιήθηκε η τελετή.

 
85 μαθητές και μαθήτριες αποχαιρέτησαν σε μία υπέροχη και γεμάτη όμορφη συναισθήματα γιορτή τα μαθητικά τους χρόνια,  παρουσία του συνόλου του εκπαιδευτικού και διοικητικού δυναμικού του σχολείου, αλλά και πλήθους συγγενών και φίλων που γέμισαν στην κυριολεξία των εξωτερικό χώρο δεξιώσεων του ξενοδοχείου.

Τουνάλπ Μεμέτ, διευθυντής «Τζελάλ Μπαγιάρ»
« Συγχαρητήρια και κάθε επιτυχία στο ταξίδι που ξεκινάτε από αύριο»

Στην τελετή τον λόγο έλαβε, μεταξύ άλλων, και  ο  Διευθυντής του Εκπαιδευτηρίου κ.Τουνάλπ Μεμέτ,   ο οποίος αφού εξέφρασε  τη μεγάλη χαρά του που βρίσκεται  ανάμεσα σε τελειοφοίτους και τις οικογένειές του, αναφέρθηκε «στο μεγάλο αγαθό της μόρφωσης, που ξεκινά από το σπίτι,  συνεχίζεται στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεράθμιαςοβ εκπαίδευσης,  και καταλήγει στην ανώτερη εκπαίδευση.»  Επιλέγοντας  ευχαρίστησε  μαθητές,  εκπαιδευτικούς και « τους γονείς  που μας εμπιστεύτηκαν και στήριξαν το Σχολείο μας, εμάς  και τα παιδιά τους», απευθύνθηκε δε στους αποφοίτους με τα ακόλουθα: « Για σας αρχίζει πλέον  ένας νέος κύκλος ζωής, που έχε επιλέξει και σχεδιάσει μέσα από όλα αυτά τα χρόνια σπουδών σας. Μοιραστήκαμε χαρές, επιτυχίες και προβλήματα. Αγωνιστήκαμε για να σας μεταδώσουμε γνώσεις και εφόδια», τους ευχήθηκε δε « κάθε επιτυχία στο ταξίδι που ξεκινάτε από αύριο».
 

Μάρκος Χριστοδουλόπουλος, υποδιευθυντής
«Να μας λέτε τι ξεχάσαμε να σας δώσουμε, τι μπορούσαμε να σας δώσουμε και δεν σας το δώσαμε»

Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο υποδιευθυντής του Σχολείου Μάρκος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε  «στην  περιπέτεια στα σχολικά θρανία και στις αίθουσες στα σχολεία των προσωπικών επιλογών»,  που  είναι  μία περιπέτεια  καθημερινής δυσκολίας.  «Το ταξίδι που ξεκινάτε είναι γοητευτικό αλλά δύσκολο, θα έχει ευκαιρίες πολλές αλλά και παγίδες, δυσκολίες και αποτυχίες, νίκες και ήττες.  Ακόμη και στις ήττες κοιτάμε όμως μπροστά, και με πίστη και εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, τους κόπους και τα όνειρά μας προχωράμε» ανέφερε στη συνέχεια, προτρέποντας τους αποφοίτους  καμιά φορά να κοιτάνε και πίσω  για να λένε και στους  δασκάλους τους   τα λάθη τους, «τι ξεχάσαμε να σας δώσουμε, τι μπορούσαμε να σας δώσουμε και δεν σας το δώσαμε.»

«Η Μερβέ μας που αποχαιρετίσαμε»

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος  ανακεφαλαίωσε  επίσης τις δυσκολίες και τις επιτυχίες του Σχολείου για τη χρονιά που μόλις έκλεισε, ξεκινώντας  με την απώλεια της Μερβέ, της μαθήτριας του Σχολείου που έφυγε απρόσμενα από τη ζωή.  «Μια σχολική χρονιά ουσιαστικά κλείνει σήμερα, μια χρονιά που είχε δημιουργικές και ευχάριστες για το Σχολείο μας πλευρές, αλλά και δύσκολες και πικρές. Στην αρχή του 2017 αποχαιρετίσαμε» , ,είπε συγκεκριμένα  «ένα δικό μας βλαστάρι, την δική μας Μερβέ και πικραθήκαμε πολύ. Αιωνία η μνήμη της και ο καλός Θεός να την αναπαύει στην αγκαλιά του».
 
Στη συνέχεια, ο κ. Χριστοδουλόπουλος ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς  του Σχολείου οι οποίοι «παράλληλα με την κοπιώδη, εργώδη, προσπάθειά τους πραγματοποίησαν ποικίλα προγράμματα και εξωδιδακτικές δραστηριότητες, ανοίγοντας  το σχολείο περισσότερο στην κοινωνία».
 
Αναφέρθηκε επίσης  στους  νέους τρόπους αξιολόγησης και εξετάσεων σ την τρίτη Λυκείου, την ενίσχυση  των  υποδομών του Σχολείου και ευχαρίστησε τον περιφερειακό διευθυντή, τη διευθύντρια  Β/θμιας Εκπαίδευσης,  τον προϊστάμενο Μειονοτικής Εκπαίδευσης , καθώς και τη Σχολική εφορεία, για την συνεργασία τους».
 

Ο επίλογος στην ομιλία του έγινε με την παράδοση του λόγου στον μαθητή του Σχολείου Οζάν που διάβασε για όλους, συγκινώντας τους όλους, και ιδιαίτερα τους μαθητές,  το απόσπασμα- ευχή  του Μακρυγιάννη   να μεταπηδήσουμε από το  «Εγώ» στο «Εμείς». 

Τον λόγο έλαβαν επίσης  ο τούρκος πρόξενος κ. Αλή Ριζά Ακιντζί και  ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας κ. Αχμέτ Αρήφ, ακολούθησε δε η απονομή των απολυτηρίων με πολλά και ηχηρά χειροκροτήματα από γονείς, συγγενείς και φίλους, άνθη, χειραψίες, ασπασμούς και αγκαλιές,  σε μια γιορτή που τα είχε όλα, και, κυρίως, νιάτα, ομορφιά, γράμματα και μελλοντικές προοπτικές.  

Δείτε το φωτορεπορτάζ της τελετής πατώντας πάνω στην κεντρική φωτογραφία.

Υ.Γ.: Να ευχαριστήσουμε το Studio City Sapes για την παραχώρηση κάποιων εκ των φωτογραφιών

 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.