85 νεοι πτυχιουχοι της Νομικης ορκιστηκαν χθες

Και πάλι χαρές στο Δημοκρίτειο, αυτή τη φορά στη Νομική του Σχολή, όπου ορκίστηκαν 85 νέοι πτυχιούχοι από το Α μέχρι και το Κ. Οι υπόλοιποι από το Κ και μέχρι το Ω θα ορκιστούν αύριο, στον ίδιο χώρο, στο μεγάλο Αμφιθέατρο της Νομικής, όπως είθισται, χωρίς χαρτοπόλεμο και καραμούζες πλέον, χωρίς δηλαδή τα γνωστά πανηγυρίστικα χαρακτηριστικά που κατακυριαρχούσαν μέχρι τώρα.
 
Στην ορκωμοσία της Πέμπτης, τον όρκο διάβασε ο Γιάννης Καμπιανάκης, και τα πτυχία διένειμε ο Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής κ. Γιάννης Μπέκας, ο οποίος λίγο πριν είχε απευθύνει τον λόγο στους αποφοιτήσαντες.

Αναπληρωτής Κοσμήτορας Nομικής Σχολής Ιωάννης Μπέκας «Τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά δεν είναι αδύνατα· όποιος θέλει και πολεμήσει, θα πετύχει»

 
«Να συγχαρώ εσάς και τους γονείς σας που από το δικό τους μετερίζι κόπιασαν ώστε να φτάσουν σε αυτή την στιγμή. Ξέρετε ότι εκεί που πάτε τώρα τα πράγματα είναι ζόρικα, δύσκολα αλλά δεν είναι αδύνατα// για κάποιους θα είναι πιο εύκολα, για κάποιους θα είναι πιο δύσκολα, αλλά όποιος θέλει και πολεμήσει, θα πετύχει.
 
Οφείλω να σας ενημερώσω ότι αυτό είναι το τελευταίο ανέμελο καλοκαίρι της ζωής σας, εκμεταλλευτείτε το όπως πρέπει. Επίσης θέλω να σας θυμίσω ότι ο γνώσεις που πήρατε μέχρι εδώ είναι απλώς τα θεμέλια, η δουλειά, είτε είναι δουλειά δικηγόρου, είτε είναι δουλειά της δικαιοσύνης ή ισταμένης ή καθήμενης, είτε είναι από άλλο μετερίζι, χρειάζεται, ιδίως στις μέρες μας, διαρκή ενημέρωση. Οι νόμοι αλλάζουν διαρκώς, σε δέκα χρόνια τα δύο τρίτα των γνώσεων που έχετε πάρει θα είναι ήδη παρωχημένα.
 
Τέλος, επιτρέψτε μου και δύο ευχές που συνηθίζω να δίνω όταν αποχαιρετώ φοιτητές μου, αφού προηγουμένως σας υπενθυμίσω ότι εμείς είμαστε εδώ, θα είμαστε εδώ για οτιδήποτε χρειαστείτε, είτε σαν συμβουλή είτε σαν καθοδήγηση και ότι χαρά θα είναι να μαθαίνουμε νέα σας. Ευχή πρώτη επαγγελματική, μη σας τύχει συνάδερφοι να αδικήσετε ποτέ τον πελάτη σας, γιατί βαρεθήκατε να δουλέψετε μισή ώρα παραπάνω, ευχή δεύτερη προσωπική, μη σας τύχει ποτέ φτάνοντας στον κολοφώνα της καριέρας σας και ενώ είναι όλα καλά και όλα πετυχημένα, να καθίσετε στον καναπέ του σπιτιού σας, χορτάτοι κοινωνικά, να κοιτάξετε τον εαυτό σας και να πείτε ε και; Αυτό να μην σας τύχει ποτέ.
 
Περισσότερα στη στήλη φωτορεπορτάζ.
 
Συγχαρητήρια και
Καλή Σταδιοδρομία!!!
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.