8 Συριους προωθουσαν στη χωρα δυο Βουλγαροι διακινητες

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα το πρωί, στην Εθνική Οδό Διδυμοτείχου – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης δύο διακινητές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 59 και 54 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας οκτώ άτομα, υπηκόους Συρίας.
 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, με βουλγάρικες πινακίδες και να μεταφέρουν με αυτά, παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, συνολικά οκτώ άτομα.
 
Κατασχέθηκαν:
• δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
• το χρηματικό ποσό των 945 Ευρώ και 877 Λέβα Βουλγαρίας
• τρία κινητά τηλέφωνα
 
Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δραστών περιλαμβάνει επίσης παραβάσεις του νόμου περί όπλων, καθόσον στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα στιλέτο, συνολικού μήκους 19 εκατοστών και ένα ξύλινο ρόπαλο, συνολικού μήκους 57 εκατοστών.
 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.

Πάνω από 70.000 ευρώ η λεία 37χρονου κλέφτη στην Αλεξανδρούπολη

Κατηγορείται για 11 κλοπές σπιτιών
 
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, έντεκα (11) κλοπές από οικίες, που είχαν διαπραχθεί το χρονικό διάστημα Σεπτέμβριος 2012 – Μάιος 2015, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.
 
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 37χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.
 
Αναλυτικότερα, από τις έρευνες προέκυψε ότι ο δράστης, το παραπάνω χρονικό διάστημα, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία (είσοδο από μπαλκονόπορτα), εισήλθε σε έντεκα οικίες στην Αλεξανδρούπολη και αφαίρεσε από το εσωτερικό τους, ηλεκτρονικές συσκευές, χρηματικά ποσά, χρυσές λίρες και διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, η συνολικά αξία των οποίων ξεπερνάει τις 70.000 ευρώ.
 
Σημειώνεται ότι ο 37χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστεία, κλοπές και παράνομη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.
 
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Για κατ’ εξακολούθηση διώκονταν 31χρονος στην Ξάνθη

Συνελήφθη τη Δευτέρα το απόγευμα, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 31χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης επτά ετών και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για δύο χρόνια, για ληστεία κατ’ εξακολούθηση και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.
 
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.