8 συλληψεις σε Αλεξανδρουπολη, Ξανθη και Καβαλα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ - Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης, κατεργασμένης κάνναβης, ακατέργαστης κάνναβης και ναρκωτικά δισκία

Στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων, που πραγματοποιούνται καθημερινά στη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το διήμερο 9 και 10-7-2015, σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης, της Ξάνθης και της Καβάλας, συνολικά οκτώ άνδρες, ηλικίας από 20 έως 61 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα στη πρώτη περίπτωση, την 9-7-2015 το πρωί, στην Ξάνθη, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, συνέλαβαν έναν 47χρονο, διότι κατείχε μία συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε. 

Στη δεύτερη περίπτωση, την 9-7-2015 το μεσημέρι, στην Καβάλα, συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, ένας 35χρονος, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος SUBOXONE.

Στη τρίτη περίπτωση, την 10-7-2015 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Ξάνθης – Εχίνου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Εχίνου, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, συνέλαβαν τρεις ημεδαπούς, ηλικίας 21, 23 και 24 ετών, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Ε. στο οποίο επέβαιναν εντόπισαν τρεις νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 5,53 γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Στην τέταρτη περίπτωση, την 10-7-2015 το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν έναν 20χρονο, διότι κατείχε μία συσκευασία με μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), η οποία κατασχέθηκε. 

Στην πέμπτη  περίπτωση, επίσης 10-7-2015 το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, μία 24χρονη ημεδαπή, διότι βρέθηκε στην κατοχή της και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα).

Τέλος, στην έκτη περίπτωση, την 10-7-2015 το βράδυ, στην Ξάνθη, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, συνέλαβαν έναν 61χρονο, διότι εντόπισαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε, έξι δισκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων XANAX και VULBEGAL, τα οποία κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. Οι αστυνομικές έρευνες για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Εξιχνιάστηκε διάρρηξη σε κατάστημα στη Θάσο

700 ευρώ «βούτηξε» από το ταμείο ο 30χρονος διαρρήκτης

Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου διάρρηξη σε κατάστημα, που διαπράχθηκε την Πέμπτη 9 Ιουλίου τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θάσο.
Συνελήφθη την Παρασκευή το μεσημέρι, στη Θάσο, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 30χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Αναλυτικότερα, ο 30χρονος, το παραπάνω χρονικό διάστημα, διέρρηξε κατάστημα στη Θάσο και αφαίρεσε από το εσωτερικό του το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.
Μετά από την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί προέβησαν άμεσα σε σχετικές έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον δράστη.
Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε όλο το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον δικαιούχο του. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου. 

Με πλαστό διαβατήριο προσπάθησε να πάρει το αεροπλάνο για Γερμανία 18χρονος Ιρακινός

Συνελήφθη την Κυριακή το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας, 18χρονος, υπήκοος Ιράκ, κατηγορούμενος για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα με τη χρήση παραποιημένου εγγράφου.
Συγκεκριμένα, ο 18χρονος μετέβη στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα με προορισμό τη Γερμανία. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα παραποιημένο διαβατήριο, των αρχών της Ουγγαρίας, το οποίο και κατασχέθηκε.  
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Καβάλας.

«Κυνηγούς θησαυρού» συνέλαβε η αστυνομία στη Δράμα

Έψαχναν για χρυσές λύρες σε δασική περιοχή
 
Συνελήφθησαν το Σάββατο το μεσημέρι, σε δασική περιοχή της Δράμας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης και του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, δύο άνδρες, ηλικίας 50 και 58 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένες έρευνες, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες σε δασική περιοχή να κατέχουν 2 χάλκινα σύρματα, που χρησιμοποιούνται για την ανεύρεση χρυσών λιρών, τα οποία και κατέσχεσαν.
Ακολούθως, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με το οποίο μετέβησαν στην παραπάνω περιοχή, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν ένας ανιχνευτής μετάλλων και τρία σκαπτικά εργαλεία. 
Σημειώνεται ότι ο 58χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα, ενώ σε βάρος του 50χρονου εκκρεμούσε μια καταδικαστική απόφαση. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Νευροκοπίου Δράμας. 

Με πλαστά 200ευρα έκανε τις αγορές της 29χρονη Βουλγάρα στην Καβάλα

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος 29χρονης υπηκόου Βουλγαρίας, για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.
Ειδικότερα, μετά από σχετική καταγγελία και έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι η 29χρονη, την Τετάρτη 8 Ιουλίου, το μεσημέρι, μετέβη σε ένα κατάστημα (μάρκετ) και ένα περίπτερο, που βρίσκονται σε δύο χωριά της Καβάλας, όπου πραγματοποίησε συναλλαγές, χρησιμοποιώντας δύο παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 200 ευρώ.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω χαρτονομίσματα. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης για τυχόν εμπλοκή της και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.