8 Ιανουαριου ξεκινουν οι εμβολιασμοι των υγειονομικων στο Σισμανογλειο

Στόχος μέχρι τις 20 Ιανουαρίου να έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 100.000 άτομα σε όλη την Ελλάδα

Στις 8 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών που εργάζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους. Κατά την ίδια ημερομηνία θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους, ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. θα γίνει σε 3 φάσεις. Το διάστημα από 4/1/2021 έως 20/1/2021, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, θα ολοκληρωθεί η πρώτη δόση του εμβολιασμού των υγειονομικών, των διαμενόντων και εργαζομένων στους οίκους ευγηρίας, στις μονάδες χρόνιας φροντίδας και στα κέντρα αποκατάστασης.

Ο εμβολιασμός των πολιτών που διαμένουν και εργάζονται στους οίκους ευγηρίας θα διενεργηθεί από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ.

Η εκτίμηση με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής, είναι ότι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2021 θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα. Ενώ συνολικά από τις 27 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 3 Ιανουαρίου 2021 έχουν γίνει 3.779 εμβολιασμοί.

«Η σταδιακή ένταξη των Νοσοκομείων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, διασφαλίζει την καλύτερη προετοιμασία του συστήματος, τόσο στον ασφαλή εφοδιασμό, όσο και στην εκπαίδευση του προσωπικού στα ψηφιακά εργαλεία που για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και σε όλα τα στάδια διαχείρισης του εμβολίου από την αποθήκευση και διανομή του, έως τη διενέργεια των εμβολιασμών» εξήγησε σε δήλωση του ο κ. Θεμιστοκλέους, που έσπευσε να απαντήσεις και στις μομφές περί καθυστερήσεων στους εμβολιασμούς. «Η τακτική της σταδιακής έναρξης των εμβολιασμών ακολουθείται από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Κάποιοι επιμένουν να βαφτίζουν τον σχεδιασμό σε τρεις φάσεις, αναβολή. Είναι οι ίδιοι “πρόθυμοι” που θα έσπευδαν να καταγγείλουν και την ακριβώς αντίθετη τακτική» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.