8 επιχειρησεις της ΑΜΘ θα συμμετασχουν στη Διεθνη Εκθεση SIAL 2016

Από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών στην Ευρώπη

Την έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην Διεθνή Έκθεση SIAL 2016, με την μίσθωση χώρου 60 τ.μ., συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης ποσού 10.000 ευρώ, με την παράλληλη κάλυψη μέρους της δαπάνης από τους ίδιους τους εκθέτες, που θα είναι τελικά 8 επιχειρήσεις, ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ την Παρασκευή 19 Αυγούστου.

Η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών στην Ευρώπη. Διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στο Παρίσι και αποτελεί παγκόσμιο σημείο συνάντησης και προβολής των εταιριών και των προϊόντων του κλάδου, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 7.000 επιχειρήσεις τροφίμων από 100 και πλέον χώρες με μεγάλο αριθμό εμπορικών επισκεπτών και δημοσιογράφων απ’ όλο τον κόσμο.
 
H SIAL 2016 θα διεξαχθεί από 16 έως 20 Οκτωβρίου στο Eκθεσιακό Πάρκο PARIS NORD VILLEPINTE, στο Παρίσι και στον εκθεσιακό χώρο Parc d’ exposition.
 
Αναμένεται δε να την επισκεφτούν πάνω από 150.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ στη SIAL εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της Περιφέρειας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων αγροδιατροφικού τομέα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της και την αύξηση των εξαγωγών της, μέσω της υποβοήθησης των επιχειρήσεων και αποσκοπεί στη διεύρυνση της πελατειακής τους βάσης και το άνοιγμα νέων αγορών σε χώρες του εξωτερικού.
 
Στην προσπάθειά της αυτή εκδήλωσε το ενδιαφέρον της να συμμετάσχει στην παραπάνω έκθεση μισθώνοντας συνολικό χώρο 60 τ.μ. και για το λόγο αυτό απέστειλε πρόσκληση στα εμπορικά επιμελητήρια της Περιφέρειας για να της γνωρίσουν τις επιχειρήσεις που προτίθενται να συμμετάσχουν. Αρχικά εκδήλωσαν ενδιαφέρον 12 επιχειρήσεις, ενώ τελικά θα συμμετάσχουν 8.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.