720 κιλα τροφιμων συγκεντρωσε ο αργοπορημενος Αη Βασιλης στην Ξανθη

Στο 1ο Φεστιβάλ Αλληλεγγύης «Ο Άη Βασίλης άργησε μία μέρα» με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Βάτραχοι»

Ο αργοπορημένος Άη Βασίλης στα πλαίσια της καθιερωμένης επίσκεψής τους στα Θρακιώτικα εδάφη φέτος, πέραν της Κομοτηνής, βρέθηκε για πρώτη φορά και στην γειτονική Ξάνθη, εγκαινιάζοντας σε συνεργασία με τα «ξωτικά» του Πολιτιστικού Συλλόγου «Βάτραχοι» την εθελοντική δράση «Ο Άη Βασίλης άργησε μία μέρα».
 
 Έτσι λοιπόν το 1ο Φεστιβάλ Αλληλεγγύης «Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα» έλαβε χώρα φέτος στην Ξάνθη, από τις 25 έως τις 31 Ιανουαρίου, με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων για την ενίσχυση της Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης και του κοινωνικού παντοπωλείου Ξάνθης, που στηρίζει πάνω από 150 οικογένειες στην γειτονική πόλη.
 
Στη φετινή πρώτη προσπάθεια στο πλευρό των «Βατράχων» συντάχθηκαν έξι ακόμη σύλλογοι της περιοχής και συγκεκριμένα ο σύλλογος «Ανεπρόκοποι», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης «Η Γέφυρα», ο σύλλογος «NeolaiRa», το Σωματείο Εργαζομένων Πλαστικών Θράκης, η Φιλοπρόοδος Ένωση Ξάνθης και ο Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης, καθώς και 20 περίπου καταστήματα τα οποία φιλοξένησαν τους σάκους του Άη Βασίλη.
 
Τελικός απολογισμός του 1ου Φεστιβάλ Αλληλεγγύης 720 κιλά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν το απόγευμα της προηγούμενης Δευτέρας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ξάνθης, απ’ όπου θα διανεμηθούν στους Ξανθιώτες πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη.
 
Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Βάτραχοι» κ. Μιχάλης Τσέπελης μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής 94fm εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της πρώτης χρονιάς της διοργάνωσης, υπογραμμίζοντας την αξία της προσφοράς σε εποχές κρίσης, ευχόμενος το φεστιβάλ αυτό να εξελιχθεί σε θεσμό και για την κοινωνία της Ξάνθης.
 
Ο κ. Τσέπελης τόνισε πως η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εξαρχής πάρα πολύ καλή, με τον αριθμό των επαγγελματικών και των καταστημάτων που θέλησαν να συμμετάσχουν να αυξάνεται συνεχώς και καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, υπογραμμίζοντας πως το γεγονός αυτό αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την θεσμοθέτηση του φεστιβάλ αλλά και την καλύτερη εξέλιξή του στο πέρασμα του χρόνου, ενώ όπως τόνισε αποτελεί το καλύτερο δυνατό παράδειγμα του τι μπορεί μία κοινωνία να καταφέρει ενεργώντας συλλογικά, με σύμπνοια και ομαδικότητα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.