7 υποτροφιες «μοιραζει» σε κατοικους της ΠΑΜ-Θ ο Εκπαιδευτικος Ομιλος ΞΥΝΗ

Κατάθεση δικαιολογητικών μέχρι τις 12 Οκτωβρίου στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας

Επτά υποτροφίες προσφέρει στην περιοχή ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ και σε συνεργασία με την περιφέρεια καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις ανάλογες αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Οι υποτροφίες αφορούν σε μία πλήρη (διετή) υποτροφία στο Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ, σε όποιον από τους 19 τομείς σπουδών επιλέξουν οι δικαιούχοι, μία πλήρη (τριετή) υποτροφία στο MEDITERRANEAN COLLEGE, σε πρόγραμμα επιλογής των δικαιούχων και πέντε πλήρεις (ετήσιες) υποτροφίες στο ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ (Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 1), επίσης σε πρόγραμμα που θα επιλέξουν οι δικαιούχοι. Κριτήρια για τις υποτροφίες αποτελεί α) να ανήκουν οι ίδιοι ή ο γονέας , ή τέκνο, ή σύζυγος στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία με γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής με ποσοστό αναπηρίας, β) να είναι ορφανοί από έναν τουλάχιστον γονέα με πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και ληξιαρχική πράξη θανάτου, γ) να είναι γονείς ή τέκνα πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας με πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, δ) να είναι γονείς ή τέκνα μονογονεϊκής οικογένειας με παιδιά εκτός γάμου με πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και ε) να έχουν φορολογητέο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό μικρότερο ή ίσο των 11.894 ευρώ με εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας.

Η αποστολή των αιτήσεων

Η αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά θα βρίσκεται αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. www.pamth.gov.gr από την Τετάρτη 07/10/2015 έως την Δευτέρα 12/10/2015 από τις 7.00π.μ. έως τις 15.00μ.μ. Α
Αναφορικά με την Π.Ε. Ροδόπης οι αιτήσεις αποστέλλονται στη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας (Υψηλάντη και Συμεωνίδου 1- 25313 54139). 

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομισθούν είναι:
• Αίτηση / σε έντυπο υπεύθυνης δήλωσης με πλήρη στοιχεία του ενδιαφερομένου (ονοματεπώνυμο, Δ/νση Κατοικίας, Τηλέφωνα κινητό σταθερό κλπ και υποτροφία ή υποτροφίες που επιθυμούν να λάβουν)
• Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού φορολογικής δήλωσης οικονομικού έτους 2014 καθώς και φωτοαντίγραφο του τελευταίου Ε9.
• Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας γονέα ή κηδεμόνα.
• Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ενδιαφερόμενου τέκνου.
• Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
• Φωτοαντίγραφο απολυτηρίου εκπαίδευσης (λυκείου).
• Βεβαίωση μονίμου κατοικίας ώστε να αποδεικνύεται ότι κατοικεί στην Περιφέρεια.
 
Για τα λοιπά κοινωνικά κριτήρια:
• Κάρτα ανεργίας γονέων (αν υπάρχει).
• Διαζευκτήριο ή αγωγή διαζυγίου και απόφαση επιμέλειας τέκνων (για μονογονεϊκές
οικογένειες ).
• Φωτοαντίγραφο γνωμάτευσης ΚΕΠΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% (αν υπάρχει).
 
Οτιδήποτε άλλο στοιχείο επιθυμεί να καταθέσει ο κάθε ενδιαφερόμενος σχετικά με την απόδειξη της οικονομικής και κοινωνικής του κατάστασης και κρίνει ότι θα θεωρηθεί χρήσιμο κατά την επιλογή του. Επισημαίνεται ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης θα συγκεντρώσει τα αιτήματα των ενδιαφερομένων για την τελική επιλογή τους. Τέλος, τονίζεται ότι οι εν λόγω υποτροφίες αφορούν την φοίτηση στους κύκλους σπουδών και όχι την κάλυψη εξόδων διαμονής και διατροφής.
 
Info: Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Τομείς Σπουδών μπορεί κανείς να απευθυνθεί στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ- ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ στην Αθήνα (210 5279500), τον Πειραιά (210 4120714), τη Γλυφάδα (210 9640117) και τη Θεσσαλονίκη (2310 552406), στα Mediterranean College Αθήνας (210 8899600) και Θεσσαλονίκης (2310 287779) και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.iek-xini.edu.gr, www.medcollege.edu.gr, www.keasxini.edu.gr.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.