7 θεσεις μαθητειας στο Δημο Κομοτηνης

Από τα προγράμματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας

Στον καθορισμό του αριθμού μαθητευόμενων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Μεταλυκειακό έτος – τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ.) και των μαθητευόμενων ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης – Δ.ΥΠ.Α (πρώην ΟΑΕΔ), για απασχόληση στο Δήμο Κομοτηνής κατά το σχολικό έτος 2022 – 2023, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.

Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος Κομοτηνής επί σειρά ετών καθίσταται αρωγός στα προγράμματα μαθητείας, θεωρώντας, όπως αναφέρεται στην εισήγηση, πως αποκτώντας δεξιότητες και ικανότητες μέσω της παρακολούθησης των μαθημάτων, αλλά και της πρακτικής τους άσκησης σε αυτόν, προετοιμάζονται να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της σημερινής οικονομικής συγκυρίας όχι μόνο για το προσωπικό τους όφελος, αλλά κι αυτό της τοπικής κοινωνίας.

Έτσι ο Δήμος, θα συμμετάσχει στην υλοποίηση του Μεταλυκειακού έτους – Τάξη μαθητείας του σχολικού έτους 2022-2023 υποδεχόμενος 4 μαθητευόμενους, από ένα σε τέσσερις ειδικότητες.

Αυτές είναι: Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών, Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και  Δικτύων, Τεχνικός Οχημάτων και Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ.

Όσο για τους μαθητευόμενους ΕΠΑ. Μαθητείας Ο.Α.Ε.Δ. κατά το σχολικό έτος 2022-2023, εγκρίθηκε η ένταξη του Δήμου Κομοτηνής στο πρόγραμμα μαθητείας των ΕΠΑ.Σ για συνολικό αριθμό τριών μαθητευομένων ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ, των ειδικοτήτων Τεχνιτών Μηχανών & Συστημάτων Αυτοκινήτου Α’ και B΄ τάξη, Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών Α΄ τάξη και Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων Α’ και  Β΄ Τάξη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.