7 KΛΙΚ στην κοινη επιμορφωση χριστιανων και μουσουλμανων θεολογων (+Gallery)

Ένα πιο σημαντικά γεγονότα στους  τομείς των κοινωνικών ωσμώσεων και της εκπαίδευσης ήταν η κοινή επιμόρφωση χριστιανών και μουσουλμάνων Θεολόγων, η οποία συνέβη στην πόλη μας, Πέμπτη και Παρασκευή, σε αίθουσες του φιλόξενου Μουσικού Σχολείου της πόλης μας, στους χώρους του οποίου αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες βαψιμάτων και καθαρισμού ενόψει της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς που σε λίγες μέρες ξεκινάει.
 
Μια κοινή επιμόρφωση που παρακολούθησε μεγάλος αριθμός Θεολόγων και των δύο θρησκειών και το πρώτο χαρακτηριστικό του ήταν η διάθεση των επιμορφωνόμενων να μάθουν ο ένας όσο το δυνατόν περισσότερα για τη θρησκεία του άλλου.
 
Τα σεμινάρια, που ξεκινούσαν από νωρίς το πρωί και κρατούσαν μέχρι τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, είχαν επικεφαλής των διαλόγων καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρός της  κ. Χρυσόστομος Σταμούλης, καθηγητής Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας, η κ. Ανδρονίκη Παπαγεωργίου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Κοινωνιολογίας της θρησκείας, ο λέκτορας της Διδακτικής των Θρησκευτικών στη Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ και στενός μας συνεργάτης Μάριος Λιάγκης, ο επίκουρος καθηγητής της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Γιώργος Τσιγάρας, ο δρ. Θεολογίας Τζιχάντ Χαλήλ και, φυσικά, η επιστημονική υπεύθυνη του έργου, επίκουρη καθηγήτρια Θρησκειολογίας στο ΑΠΘ, κ. Αγγελική Ζιάκα.
 
Ένα σεμινάριο που, κατά τη διάρκεια της ολιγόχρονης παραμονής μας, μας επέτρεψε να θαυμάσουμε την ομαδικότητα και τη ζεστή συναδελφικότητα που αναπτύσσουν στις κοινές τους δράσεις οι καθηγητές και τα μέλη ΔΕΠ της συγκεκριμένης σχολής του ΑΠΘ, αλλά, κυρίως, τον τρόπο που προσεγγίζουν τους συμμετέχοντες που αποπειρώνται να επιμορφωθούν,  προκειμένου  να είναι καλοί στη σχολική τάξη, σε έννοιες όπως η διαπολιτισμική αγωγή, ο σεβασμός στην ετερότητα, οι αρχές και αξίες της θρησκείας του «άλλου».
 
Ένα σεμινάριο που εστίασε στους εκπαιδευτικούς και στα ερωτήματά τους, επικεντρώθηκε στο διάλογο και μας υπενθύμισε κλασικές αλήθειες που επιχειρούν να μεταλαμπαδεύσουν στους πιστούς τους οι θρησκείες, μεταξύ των οποίων πρωταρχική παραμένει η αξία του σεβασμού προς τον άνθρωπο…  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.