6ο Παιδικο Φεστιβαλ ΠΕ  Ροδοπης: «Math Art – Art Math : Ανακαλυπτω τα μαθηματικα στις εικαστικες τεχνες»

Πολυθεματική εκδήλωση την Πέμπτη 11 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Με πολυθεματική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Μάϊου 2023, στις 10:00 το πρωί, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, ολοκληρώνονται οι δράσεις του 6ου Παιδικού Φεστιβάλ της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης με τίτλο « Math Art – Art Math : Ανακαλύπτω τα μαθηματικά στις εικαστικές τέχνες».

Αξιοποιώντας τις εικαστικές τέχνες και τα μαθηματικά, η διοργάνωση κινητοποιεί παιδιά και εκπαιδευτικούς 15 δημοτικών σχολείων, σε δραστηριότητες που στοχεύουν, να αποτελέσουν κίνητρο δημιουργικότητας και παραγωγής εικαστικών έργων παράλληλα με την ανάπτυξη της μαθηματικής σκέψης.

«Το  Φεστιβάλ δίνει μια εξαιρετική ευκαιρία στα παιδιά να εκφραστούν και να μάθουν περισσότερα για τα μαθηματικά και τις εικαστικές τέχνες. Προωθεί τη δημιουργικότητα, ενθαρρύνει την αυτοέκφραση, αναπτύσσει την κριτική τους σκέψη. Μέσα από την εξερεύνηση της σχέσης, δύο διαφορετικών αλλά, συνάμα σημαντικών πεδίων, το φετινό Φεστιβάλ, προσέφερε στα παιδιά, ενδιαφέρουσες εμπειρίες και γνώσεις» δήλωσε για τη διοργάνωση, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης.

Εκπαιδευτικές ξεναγήσεις, εργαστήριο εικαστικών συνθέσεων σε φύλλα εργασίας που δημιουργήθηκαν ειδικά για τον σκοπό αυτό και εργαστήριο πηλού από τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων» εξελίσσονται στη Δημοτική Παπαδριέλλειο Πινακοθήκη Κομοτηνής, από τις 26 Απριλίου έως τις 10 Μάϊου. Παράλληλα στη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος, υλοποιούνται θεματικές δραστηριότητες και στις τάξεις των συμμετεχόντων σχολείων.

Αφιέρωμα στον Αθανάσιο Λιπορδέζη

Στο πλαίσιο της πολυθεματικής εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του αείμνηστου επιστήμονα, μαθηματικού και συγγραφέα, Αθανάσιου Λιπορδέζη. θα παρουσιαστεί η παράσταση «Με τάξη και συμμετρία» από το θεατρικό εργαστήρι «Επί Σκηνής». Επιπλέον, θα βραβευθούν ντόπιοι καλλιτέχνες για την προσφορά τους στη διάδοση των εικαστικών τεχνών, μαθητές που διακρίθηκαν σε εθνικούς και διεθνείς εκπαιδευτικούς διαγωνισμούς ενώ θα τιμηθούν, εκπαιδευτικοί και το παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Τέλος, θα παρουσιαστεί έκθεση μαθητικών έργων που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια του Φεστιβάλ, στο φουαγιέ του Μεγάρου.

Βεβαιώσεις θα απονεμηθούν σε μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στις δράσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος. Το 6ο Παιδικό Φεστιβάλ, διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.