6ο και 11ο Δημοτικο Σχολειο Κομοτηνης ενημερωθηκαν για τα οφελη του αθλητισμου

Ηρόδικος, ΠΑΣ Πρωταθλητές, «Άπω Ανατολή» και ΑΟ Θραξ Κομοτηνής παρουσίασαν στα παιδιά τεχνικές δεξιότητες των αθλημάτων τους

Με σύνθημα «Ελάτε να γυμναστούμε» στο πλαίσιο της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας,  4 σύλλογοι της Κομοτηνής παρουσίασαν τα αθλήματα που ειδικεύονται  στο σχολικό κοινό της Κομοτηνής, μιλώντας παράλληλα για τα οφέλη του αθλητισμού και τις κοινωνικές προεκτάσεις του.
 

Συγκεκριμένα, τα παιδιά του 6ου και 11ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια από στελέχη του Ηρόδικου, να διαγωνιστούν σε αγωνίσματα του στίβου από προπονήτριες του ΠΑΣ «Πρωταθλητών», να έρθουν σε επαφή με τις πολεμικές τέχνες από τον Σύλλογο «Άπω Ανατολή» και τον Άγη Βεσεξίδη αλλά και να μάθουν περισσότερα για το Κίκ Μπόξινγκ από τους αθλητές που στελεχώνουν τον ΑΟ Θραξ Κομοτηνής.
 

Τα παιδιά έμειναν εντυπωσιασμένα από τις επιδείξεις των αθλητών και των προπονητών ενώ μερικά από αυτά είχαν την τύχη να συμμετέχουν στις επιδείξεις και να αποκτήσουν σημαντικές εμπειρίες. Στόχος των διοργανωτών είναι να έρθει η σχολική κοινότητα σε επαφή με τον αθλητισμό, προκειμένου να στραφούν προς αυτήν την κατεύθυνση.
 
Στο 11ο Δημοτικό Σχολείο βρέθηκαν και παιδιά από το Ειδικό Σχολείο Κομοτηνής, στην προσπάθεια που καταβάλει η διεύθυνση του σχολείου για την κοινωνικοποίηση των παιδιών και την ένταξη τους στις καθημερινές δράσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.