69 νεοι «φυλακες-αγγελοι» στην Κομοτηνη

Ανήκουν επίσημα στην παγκόσμια ανθρωπιστική κοινότητα του Ερυθρού Σταυρού

Ο Ερυθρός Σταυρός, ο μεγαλύτερος, παλαιότερος και οικουμενικά πλέον αναγνωρίσιμος και αποδεκτός διεθνής ανθρωπιστικός οργανισμός, απέκτησε κι επίσημα την περασμένη Παρασκευή 69 καινούργια μέλη. Πρόκειται για τους 65 εθελοντές των τμημάτων Νοσηλευτικής, Σαμαρειτών και Κοινωνικής Πρόνοιας του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι μετά από την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους, παρέλαβαν τα πτυχία τους και υποσχέθηκαν να ταχθούν με συνέπεια και ευσυνειδησία στις 7 θεμελιώδεις αρχές του μεγάλου διεθνούς κινήματος του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, που αριθμεί περί τα 14.000.000 ενεργά μέλη σε όλον τον κόσμο.
 
Η τελετή της απονομής πτυχίων και της υπόσχεσης έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, σε μια ζεστή και όμορφη ατμόσφαιρα, παρουσία συγγενών, φίλων και οικείων των εθελοντών, αλλά και εκπροσώπων των τοπικών θεσμικών φορέων. Για την ακρίβεια, εκ μέρους της τοπικής εκκλησίας την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος, κ.κ. Παντελεήμων, ενώ από την τοπική πολιτική ηγεσία το «παρών» έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Χρήστος Μέτιος, ο δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης, ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ, κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, και η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ, κ. Νατάσσα Λιβεριάδου. Από την τόσο σημαντική στιγμή για τους εθελοντές του τοπικού Ερυθρού Σταυρού δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν ο Φαρμακευτικός Σύλλογος του νομού μας και η τοπική υπηρεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, που εκπροσωπήθηκαν δια των κ.κ. Αλέξανδρου Τσαπέκου και Κωνσταντίνου Παπάζογλου αντίστοιχα. 

Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος «Η ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και η προστασία θυμάτων πολέμου, φυσικών καταστροφών και ανθρωπιστικών κρίσεων γίνεται χωρίς διακρίσεις»


Η δράση των νέων εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού, όπως και εκείνων που υπηρετούν ήδη τους σκοπούς του μεγάλου αυτού ανθρωπιστικού κινήματος, υπόκειται στις 7 θεμελιώδεις αρχές του: τον ανθρωπισμό, την αμεροληψία, την ουδετερότητα, την ανεξαρτησία, τον εθελοντισμό, την ενότητα και την παγκοσμιότητα. «Αυτές οι αρχές», όπως υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, «διασφαλίζουν ότι η ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και η προστασία ανθρώπων, που είναι θύματα πολέμου, φυσικών καταστροφών και ανθρωπιστικών κρίσεων γίνεται χωρίς διακρίσεις προς όλους, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας ή πεποιθήσεων, με μοναδικό κριτήριο ότι είναι άνθρωποι». «Γίνεται χωρίς επίδειξη ακτιβισμού», προσέθεσε ο κ. Αντωνόπουλος, «χωρίς εμπλοκή στους λόγους οι οποίοι προκαλούν τις συγκρούσεις ή τις κρίσεις και πάντοτε σε συνεργασία και όχι σε σχέση εξάρτησης από κυβερνήσεις και άλλους φορείς». «Όλο το έργο μας πραγματοποιείται εθελοντικά», επισήμανε, απευθυνόμενος προς τους εθελοντές, για να τονίσει με έμφαση ότι «η ψυχή και η κινητήρια δύναμη του κινήματός μας είστε εσείς». «Η απόφασή σας να ενταχθείτε στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό είναι πράξη αγάπης προς τον άνθρωπο, είναι επίδειξη αυταπάρνησης και αποτελεί καλλιέργεια ψυχής», συνέχισε, «διότι η συμμετοχή σας στο έργο του Ερυθρού Σταυρού θα κάνει την ψυχή σας πιο όμορφη. Το έμβλημα, που φέρουν οι στολές σας, το αναγνωρίζουν όλοι οι άνθρωποι, σε κάθε μέρος του κόσμου. Συμβολίζει τις αρχές, επάνω στις οποίες στηρίζεται το κίνημα. Σας καλώ και σας παρακαλώ να σέβεστε και να τιμάτε αυτό το έμβλημα και να προσφέρετε στους ανθρώπους με αγάπη, κατανόηση και αίσθημα ευθύνης». 

Αυξημένο το ενδιαφέρον εθελοντών στην Κομοτηνή

Κλείνοντας, ο κ. Αντωνόπουλος συνεχάρη τους νέους εθελοντές για την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στην αποστολή που αναλαμβάνουν, ενώ δεν έκρυψε και την ικανοποίησή του για το αυξημένο ενδιαφέρον, που εκδηλώνεται από συμπολίτες μας, για να ενταχθούν στις τάξεις του Ερυθρού Σταυρού και να συνδράμουν μέσω αυτού σε κάθε ανθρωπιστική ανάγκη. «Αυτό είναι πάρα πολύ αισιόδοξο», σημείωσε, «γιατί ο εθελοντισμός αποτελεί προσφορά ψυχής, πράξη αγάπης, ενώ κάνει και την ψυχή μας πιο όμορφη».

Οι νέοι «φύλακες-άγγελοι» του Ερυθρού Σταυρού στην Κομοτηνή είναι οι εξής:

Σώμα Σαμαρειτών: Κωνσταντίνος Ιμανιμίδης, Δημήτριος Αλεξίου, Ελένη Γκαρτσώνη, Νικόλαος Ζιώγας, Δήμητρα Κεσουβίδου, Όλγα Κόκκα, Γεωργία Μπεναβίδου, Ειρήνη Ρήγα, Σάββας Υφαντίδης, Στυλιανός Φυντάνης.
 
Τμήμα Νοσηλευτικής: Μαρία Μπαλάσκα, Χαρίκλεια Γκεβρέκη, Καλλιόπη Καζακοπούλου, Αγγελική Καρχαδάκη, Πέτρος Κελεσίδης, Ελένη Λέσλη, Μεμέτ Σεκέρ Κιουτσούκ, Κωνσταντίνα Κουμπάκη, Κωνσταντινιά Κοτούλα, Κατερίνα Μαραγκού, Μαρία Μηλιόγλου, Σεβαστιανή Μοσχοπούλου, Ελένη Νικολοπούλου, Μαρκέλλα Ντραγκουτσάν, Μαρία Ξενοδοχίδου, Νάσια Παρασκευά, Χιτσράν Πατίγκο, Κυριακή Πατσάρα, Μαρία Σαλούπη, Μαρία Σαρικώστα, Δήμητρα Τζαμπάζογλου, Χριστίνα Φελλά, Δήμητρα Χατζηκύρκου, Μαρίτσα Χριστιά.
 
Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας: Δήμητρα Παπακωνσταντίνου, Κωνσταντίνα Αγγελίδου, Αικατερίνη Αγγελοπούλου, Παναγιώτα Αλαμάνου, Χριστίνα Αλτιπαρμάκη, Κυριακή Ανδρούτσου, Μαρία Αντωνιάδου, Ευαγγελία Αρβανιτίδου, Άννα Αστρίδου, Κωνσταντίνα Γραμματίκη, Ναταλία Ευτυχίδου, Αφροδίτη Ζιάκου, Καλλιόπη Καρακούση, Γεωργία Καραμιχάλη, Ευστρατία Κελεποσίδου, Ζωή Κοσμίδου, Ξανθή Κουρτόγλου, Παναγιώτα Λαϊνίδου, Ηλιάνα Νοταροπούλου, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Μαρία Παπαδοπούλου, Σμαράγδα Πολυζωΐδου, Γεωργία Ράπτη, Ολυμπία Σαμαρά, Ιωάννης Σιδηρόπουλος, Αρχοντούλα Σοβατζίδου, Ροδόπη Στανγκοπούλου, Αθηνά Στούμπου, Άννα Καλτσίδου, Αικατερίνη Τερζή, Ελένη Τσικουρίδου, Άρτεμις Τσολάκη, Άννα Στόπα, Μαρία Χουρμουζέλη, Τριανταφυλλιά Χατζηαποστόλου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.