68 νεοι επιστημονες παρελαβαν τα πτυχια τους απο το Τμημα Παρευξεινιων Χωρων

Ασφυκτικά γεμάτο από συγγενείς και φίλους το Αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής

Ασφυκτικά γεμάτο το αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής κατά την διάρκεια της χθεσινής ορκωμοσίας του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
 
68 νέοι επιστήμονες παρέλαβαν τα πτυχία τους μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης, ενώ δεν έλειψαν οι φίλοι και συγγενείς που τίμησαν με την παρουσία τους αυτήν την ημέρα «σταθμό» στην ζωή των αποφοίτων, με πολλούς να κρατούν τα δικά τους πανό με ευχές σε διάφορες γλώσσες. Τον όρκο ανέγνωσε η αριστούχος απόφοιτη, κ. Αντριάνα Μουτσοχασανάη έχοντας συγκεντρώσει βαθμό πτυχίου 9,449.

 
Όπως ανέδειξε η πρόεδρος του τμήματος, κ. Μαρία Δημάση πέραν από την ικανότητα χειρισμού μίας ξένης γλώσσας οι νέοι απέκτησαν την συνείδηση του διαπολιτισμικού πολίτη, του ανθρώπου που σε έναν σύγχρονο πολυπολιτισμικό κόσμο από την μία πλευρά ξέρει να σέβεται τον διαφορετικό ως ισότιμο, αλλά και να συστήνεται με αξιοπρέπεια στο επίπεδο της ατομικής και συλλογικής ταυτότητας.

Σημαντικό πρόβλημα υποστελέχωσης αντιμετωπίζει η γραμματεία του τμήματος

«Πορευτήκαμε μαζί σας όλα αυτά τα χρόνια με σκοπό να είμαστε αμφότεροι κριτικά εγγράμματοι, δηλαδή να αντιμετωπίζουμε με κριτικό τρόπο την ζωή μας», υπογράμμισε με θέρμη η κ. Δημάση τονίζοντας πως τα τελευταία δυόμιση χρόνια το τμήμα είναι αυτοδύναμο χάρη στις συλλογικές προσπάθειες των καθηγητών του αλλά και της νέας διοίκησης.
 
Παρά τα όσα έχουν κατακτηθεί έως και σήμερα, όπως η δυνατότητα των αποφοίτων να αποκτούν διδακτική επάρκεια και να παραλαμβάνουν δωρεάν πάπυρο μαζί με τα πτυχία τους, η πρόεδρος ανάδειξε και το πρόβλημα υποστελέχωσης της γραμματείας του τμήματος.


Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής «Θα ανοίξετε τα φτερά σας για να οριοθετήσετε το δικό σας μέλλον»

Παρών στην τελετή ορκωμοσίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής,  Παντελεήμων που συμβούλευσε τους νέους «σήμερα ορκίζεστε, φεύγετε από το Πανεπιστήμιό μας και θα ανοίξετε πλέον ουσιαστικά τα φτερά σας για να οριοθετήσετε το δικό σας μέλλον έτσι όπως το σκεφτήκατε και το φαντάζεστε».
 
«Η Κομοτηνή, ως δεύτερη πατρίδα σας δεν σας αποχωρίζεται, αλλά σας καταστέφει με τις ευχές τις και σας στέλνει εκεί που η χάρη του Θεού θα ενεργήσει όπως πρέπει για την ζωή σας. Η πόλη μας και το Πανεπιστήμιο θα είναι πάντα ανοικτά για εσάς», κατέληξε ο ίδιος.

 

Ηλίας Πετρόπουλος «Θα σας στηρίξουμε όπου και να βρίσκεστε»

Από πλευράς του ο αναπληρωτής πρόεδρος, κ. Ηλίας Πετρόπουλος έκανε λόγο για μία ημέρα «χαρμολύπης», προτρέποντας τους πτυχιούχους να συνεχίσουν τις σπουδές τους. «Λυπούμαστε πολύ που φεύγετε, αλλά από την άλλη χαιρόμαστε που ανοίγετε τα φτερά σας για να εργαστείτε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Φυσικά, όπως ήδη γνωρίζετε, στο τμήμα μας υπάρχει η δυνατότητα να κάνετε μεταπτυχιακό αλλά εμείς θα σας στηρίξουμε όπου και να βρίσκεστε», σημείωσε ολοκληρώνοντας.

Με το πτυχίο στο χέρι η Σοφία Ηλιάδη και η Μαρία Καρακατσάνη

Ανάμεσα στους πτυχιούχους της χθεσινής τελετής η Σοφία Ηλιάδη, ραδιοφωνική παραγωγός του «Ράδιο Παρατηρητής» που τα βράδια του Σαββάτου μας κρατούσε συντροφιά με την μουσική εκπομπή “Rock Loves Jazz”.
 
Με το πτυχίο στο χέρι και η Μαρία Καρακατσάνη, την οποία γνωρίσαμε μέσα από την έντονη δράση της μέσω της ομάδας νέων Ευρωπαίων Φεντεραλιστών “JEF Komotini”.

 
Αμφότερες, δεν μπόρεσαν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους για το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται μπροστά τους.

Θερμά συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία σε όλους τους αποφοίτους.
 
 Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.