602 παιδια εγγραφηκαν φετος στους παιδικους σταθμους του Δημου Κομοτηνης

Έτοιμος ο παιδικός του Κοσμίου• μέσα στο μήνα θα ξεκινήσει τη λειτουργία του

Τα ονόματα των νηπίων που εγγράφονται στους Παιδικούς Σταθμούς του ΝΠΔΔ «Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνής» για την σχολική χρονιά 2016 -2017, μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής  ζωής» ανακοίνωσε το Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης (ΚΕΜΕΑ) του Δήμου Κομοτηνής.  Τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΝΠΔΔ (www.kemeak.gr) και στην ιστοσελίδα του Δήμου Κομοτηνής (www.komotini.gr).
 
Η Διοίκηση του Νομικού Προσώπου θέλοντας να ανταποκριθεί στον κοινωνικό σκοπό που εξυπηρετούν οι Παιδικοί Σταθμοί, έχει συμπεριλάβει στις εγγραφές του όλες τις κατηγορίες των οικογενειών (εργαζόμενοι γονείς σε Δημόσιο Τομέα, Ιδιωτικό Τομέα, Ελευθ. Επαγγελματίες, Αγρότες αλλά και άνεργοι γονείς), εξυπηρετώντας επίσης και το σύνολο των γονέων που εγκρίθηκαν μέσω ΕΣΠΑ και απευθύνθηκαν σε Δημοτικό Παιδικό Σταθμό.
 
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ. Γιάννης Γκαράνης, φέτος ενέκριναν το σύνολο των αιτήσεων που κατατέθηκαν στο Κέντρο, αποδεχόμενοι συνολικά 602 παιδιά.
 
«Δεν υπάρχει αίτηση που δεν ικανοποιήθηκε» σημείωσε, τονίζοντας πως παρά το γεγονός ότι η προθεσμία για τις αιτήσεις για τη φετινή χρονιά έληγε το Μάιο, αποδέχτηκαν εκπρόθεσμες αιτήσεις γονέων που είχαν κάνει τα χαρτιά τους μόνο σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, ελπίζοντας ότι τα παιδιά τους θα γίνουν αποδεκτά μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής  ζωής», αλλά αδυνατούσαν να πληρώσουν τα τροφεία των ιδιωτικών, όταν δεν έγιναν αποδεκτοί στο πρόγραμμα.
 
Τελικά στους παιδικούς του Δήμου Κομοτηνής εγγράφηκαν 225 παιδιά με το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, ενώ τα υπόλοιπα είναι νέες εγγραφές και επανεγγραφές.
Αυτό σημαίνει πως οι παιδικοί σταθμοί είναι σχεδόν πλήρεις, έχοντας ένα περιθώριο περίπου 25 θέσεων που θα κατευθυνθούν σε παιδιά τα οποία θα γίνουν 2,5 χρονών εντός του σχολικού έτους.  

Συνεχείς και εξονυχιστικοί οι έλεγχοι στους 12 παιδικούς του Δήμου 

Όσο αφορά το κομμάτι της «ετοιμότητας» των υποδομών, ο κ. Γκαράνης τόνισε πως οι 12 παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κομοτηνής βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, τόσο από άποψη υποδομών, όσο και από άποψη προσωπικού και παροχών, επισημαίνοντας πως υπόκεινται σε συνεχείς και εξονυχιστικούς ελέγχους.
 
Όσο για τις κτιριακές εγκαταστάσεις, μετά το άνοιγμα του παιδικού σταθμού του Ροδίτη πέρυσι, φέτος είναι η σειρά του παιδικού σταθμού του Κοσμίου, ο οποίος είναι έτοιμος κτιριακά, ενώ ήδη εκεί πηγαίνουν τα παιδιά για την εγγραφή τους.
Ο παιδικός θα ξεκινήσει κανονικά τη λειτουργία του μέσα στο μήνα, μιας και ακόμα γίνονται κάποιες διευθετήσεις στο εσωτερικό του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.