6 θεσεις στην παραλιακη ζωνη του Δημου Μαρωνειας – Σαπων αναζητουν εκμισθωτη

Μέσα στο επόμενο 15νθημερο θα «τρέξει» ο διαγωνισμός

Την παραχώρηση του δικαιώματος σε τρίτους απλής χρήσης 6 τμημάτων αιγιαλού αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών που συνεδρίασε την Τετάρτη. Σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής οι έξι θέσεις που θα δημοπρατηθούν αναλύονται ως εξής: 1 θέση στα Πετρωτά, 2 θέσεις στον Πλατανίτη, 1 θέση στην Αλκυόνα, 1 θέση στον Προφήτη Ηλία και 1 θέση στον Ίμερο, δύο περισσότερες δηλαδή από την περσινή αντίστοιχη προκήρυξη διαγωνισμού που δεν περιελάμβανε τις θέσεις σε Ίμερο και Προφήτη Ηλία. Σκοπός του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών είναι ο διαγωνισμός να είναι έτοιμος να «τρέξει» μέσα στο επόμενο 15νθήμερο με την παραχώρηση να ορίζεται στα δύο έτη.
 
Αν και ακόμα δεν έχουν οριστεί οι τιμές εκκίνησης των δημοπρασιών για τις θέσεις, αν λάβουμε υπόψη μας τον περσινό αντίστοιχο διαγωνισμό, αυτές αναμένεται να ξεκινήσουν από τα 500 ευρώ. Παράλληλα να σημειωθεί ότι στα σχέδια του Δήμου είναι παράλληλα με τη δημοπρασία των θέσεων να τρέξει και εργολαβία για τον καθαρισμό της παραλιακής ζώνης και την κατασκευή υποδομών, όπως ντουζ και WC για τους λουόμενους. 

Τροποποίηση της ΚΥΑ επιτρέπει τελικά τα τραπεζάκια στις παραλίες

Δοθείσης ευκαιρίας αξίζει να σημειωθεί ότι τροποποιήθηκε το άρθρο 2 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης βάσει της οποίας ακυρωνόταν η περιστασιακή χρήση του αιγιαλού, παραλιών κ.α. από καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνες, καφετέριες, ψαροταβέρνες, ουζερί κλπ).
 
Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της παρέμβασης της ΓΣΕΒΕΕ, όπως αναφέρει η συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, καθώς «η απαγόρευση της τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στον αιγιαλό θα αποτελούσε ένα ακόμα πλήγμα κατά των επιχειρήσεων και του τουρισμού το οποίο εκτός των άλλων θα επέφερε και αύξηση της ανεργίας με την απώλεια 50.000 θέσεων εργασίας».
 
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ απαγορευόταν η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στις παραλίες, όπως και ξύλινων δαπέδων.Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.